Nieuws

BMW rolt draadloze Android Auto officieel uit

Android Auto Samsung SmartThings
Na Skoda kiest ook BMW ervoor om Apple CarPlay en Android Auto draadloos beschikbaar te stellen voor wie 7.0 kan draaien in zijn wagen.

Eind vorig jaar kondigde de Duitse autobouwer BMW aan dat het draadloze Android Auto zou uitrollen voor verschillende modellen. Deze week zou de autobouwer daar officieel mee gestart zijn, althans dat blijkt uit een update van Android Police. De Android-gerelateerde techsite zegt dat een update voor de draadloze Android Auto in verschillende BMW’s vanaf nu beschikbaar is.

Android Auto in BMW

Het gaat om een update van juli en je moet versie 7.0 hebben van BMW’s besturingssysteem om er gebruik van te kunnen maken. Al moet je daarvoor wel even passeren langs een officiële dealer zodat de update op een correcte manier kan gebeuren.

De draadloze versie is een handig alternatief en zorgt ervoor dat je steeds minder kabeltjes nodig hebt. In combinatie met een draadloze oplader lijkt die oplaadkabel helemaal verleden tijd. Via bluetooth is het nu dus ook mogelijk om Android Auto zo af te spelen. Ben je benieuwd naar de werking? In een video hieronder toont BMW hoe het werkt.

Als je niet zeker bent of je model wel in aanmerking komt voor de update kan je best contact opnemen met je eigen dealer. Al is Android Auto officieel niet beschikbaar in België, er zijn best wel omwegen. Dat leer je in onze workshop.

Skoda

Alleen is BMW niet de enige die hieraan werkt. Skoda kondigde in september 2019 ook al een draadloze versie voor Apple CarPlay en Android Auto aan. Die functies zouden beschikbaar moeten zijn in de Skoda Scala en de Kamiq. Net zoals bij BMW werkt het via bluetooth en hebben beide modellen ook QI-laders aan boord zodat kabeltjes verleden tijd zijn.

Het heeft redelijk lang geduurd vooraleer autobouwers de overstap zouden maken naar draadloze versies van CarPlay en Android Auto via Wireless SmartLink. Het wordt steeds duidelijker dat grote techbedrijven een grotere rol spelen in de connectiviteit van je wagen. Net zoals bij de Polestar 2, die vandaag de allereerste wagen is met een volwaardig Android-gebaseerd infotainmentsysteem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business