Nieuws

WhatsApp voegt achtergronden toe aan videogesprekken

WhatsApp achtergronden en filters
© Meta
Soms wil je liever niet dat mensen zien hoeveel rotzooi er achter je ligt bij videogesprekken. Met de nieuwe filters en achtergronden in WhatsApp kan je dat nu verbergen.

Videoconferentie-apps zoals Teams bieden al langer de mogelijkheid om achtergronden toe te passen bij videogesprekken. Zo kan je de achtergrond wazig maken of een andere afbeelding toepassen om je werkelijke achtergrond te verbergen. Meta voegt nu ook dat soort achtergronden toe aan WhatsApp-videogesprekken, kondigde het bedrijf dinsdag aan in een blogpost.

Achtergronden in videogesprekken

Gebruikers krijgen de keuze uit diverse achtergronden, zoals een woonkamer, een kantoor, een strand en een zonsondergang. Vind je geen passende achtergrond, dan kan je er ook voor kiezen de achtergrond wazig te maken. In alle gevallen wordt alleen je achtergrond verborgen en blijf je zelf – je bovenlichaam dan – zichtbaar.

WhatsApp voegt ook enkele filters toe voor videogesprekken, die doen denken aan filters op Snapchat of Instagram Stories. Een filter geeft je video een specifiek uiterlijk. Momenteel kan je kiezen uit filters die het videobeeld een andere tint geven, of bijvoorbeeld een fisheye-effect toepassen. Voorlopig kan alleen Meta zulke filters maken, terwijl Instagram ook filters van andere makers aanbiedt.

Beautyfilters in WhatsApp

WhatsApp laat je binnenkort handmatig aanpassingen doorvoeren in het beeld met ‘Touch up’ en ‘Low Light’. Met ‘Touch up’ kan je oneffenheden in het beeld corrigeren, terwijl ‘Low Light’ helpt bij het instellen van de helderheid van het beeld. Zeker wanneer het ’s avonds donker is, kan het handig zijn de helderheid te verhogen, zodat je goed zichtbaar blijft.

Meta zegt de updates ergens in de komende weken naar WhatsApp uit te rollen. Hoe lang je precies moet wachten, is moeilijk te zeggen. Houd dus zeker de App Store (Apple) of de Play Store (Android) in de gaten voor updates van WhatsApp.

ontspanningsociale mediawhatsapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen