Nieuws

Microsoft Teams update laat je eindelijk eigen achtergrond toevoegen

Microsoft Teams laat je via een update eindelijk je eigen achtergrond kiezen. Zo stel je hem in tijdens een vergadering.

Vergaderingen via Microsoft Teams komen sinds het begin van de lockdown enorm vaak voor, maar het blijft een saaie bedoening. Apps zoals Zoom laten je immers al lang toe om ook een eigen achtergrond te uploaden. Zo kan je de rommel in je thuisomgeving verbergen of je meetings gewoon wat leuker maken. Teams wil niet achter lopen en gaat je die mogelijkheid ook aanbieden. De update wordt nu al uitgerold. 

1.000 procent meer videogesprekken

Het nieuws werd aangekondigd in een blogpost op de website van Microsoft. Teams moet met de toevoeging leuker, comfortabeler én persoonlijker worden. Microsoft begint met te delen dat het aantal videogesprekken in maart met 1.000 procent is toegenomen. Over de maanden daarop werd niets gezegd. 

Hoe dan ook, Microsoft wil de focus op de gebruiker leggen en niet meteen hun omgeving. Dat kan je dus doen door een eigen foto te uploaden of een van de nieuwe achtergronden te gebruiken die het team achter Teams ontworpen heeft. In dit laatste geval kan je kiezen tussen moderne kantoor achtergronden of eerder grappige alternatieven, zoals graphics gebaseerd op het Windows-kaartspel Solitaire dat dit jaar 30 jaar werd.

Teams achtergrond kiezen

Zo pas je je achtergrond aan in Teams

Microsoft is nog volop bezig met de uitrol van deze update, maar als je hem hebt kan je tijdens een vergadering op de drie puntjes onderaan het scherm klikken en naar de achtergrondinstellingen navigeren. 

De update bevat verder ook nog de mogelijkheid om meetings te plannen en er komt ook ondersteuning voor live captions, zodat slechthorenden de applicatie makkelijker kunnen gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business