Nieuws

iPhone SE 4 mogelijk duurste SE-model ooit

iPhone SE 4 render Product Red
© Jon Prosser
De iPhone SE 4 ziet er flink anders uit dan de SE 3, krijgt de snellere A18-chipset en zelfs Apple Intelligence. Hierdoor zou het prijskaartje van de SE 4 wel flink oplopen.

Apple werkt nog steeds aan de vierde generatie van de iPhone SE. Dat bevestigt Bloomberg-journalist Mark Gurman woensdag. De analist voorspelt dat de SE 4 in het voorjaar van 2025 verschijnt en verwacht dat dit samenvalt met de onthulling van de nieuwe iPad Air-modellen.

Zonder Touch ID, met AI

Vergelijkbaar met eerdere geruchten stelt de Apple-analist dat de iPhone SE 4 voor het eerst in jaren overstapt op een nieuw design, dat veel zou weghebben van de iPhone 14. Het SE-model neemt zodoende afscheid van de Touch ID-thuisknop en de brede schermranden, maar krijgt er een oledpaneel en Face ID voor terug.

Gurman voorspelt bovendien dat de iPhone SE 4 geleverd wordt met Apple Intelligence. Dat betekent dat het toestel waarschijnlijk een A17 Pro- of A18-chipset zal bevatten. De A16 Bionic, die in de iPhone 14 Pro (Max) en iPhone 15 (Plus) zit, is namelijk niet krachtig genoeg voor AI-taken. Door die snellere chipset, het grotere scherm en de AI-functionaliteit zul je mogelijk wel een stuk meer moeten betalen voor de nieuwe SE-telg. Hoewel Gurman daarover geen uitspraken doet, zou het toestel in elk geval duurder zijn dan de iPhone SE (2022).

Twee iPad Air-modellen

Gurman zegt ook informatie te hebben over twee nieuwe iPad Air-modellen. Net als de dit voorjaar gelanceerde Air-tablets brengt Apple de serie in 2025 uit in 11- en 13-inchvarianten. Qua design wordt verwacht dat de nieuwe tablets identiek zijn aan de iPad Air die dit voorjaar verscheen. Intern stapt Apple mogelijk wel over op de M3- of M4-chipset, terwijl de huidige Air nog van de M2-chip gebruikmaakt.

Ook de iPad Air (2025) moet al in het voorjaar verschijnen, mogelijk dus tegelijkertijd met de iPhone SE 4. Zijn voorganger, de SE 3, werd in maart 2022 geïntroduceerd, terwijl de SE die in 2020 verscheen, in april werd uitgebracht. Het is dus een traditie om de instap-iPhones in het voorjaar te introduceren en niet samen met de high-end-iPhones in september.

Voordat het zover is, brengt Apple eerst nog twee andere iPads op de markt: de iPad mini (2024) en de elfde generatie iPad. Neem de verwachtingen van Gurman voorlopig wel met een korreltje zout; zoals gebruikelijk bevestigt Apple geruchten niet.

appleipadipad airiphoneiphone seiPhone SE 4mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen