Nieuws

Gmail voegt nieuwe ‘Happening soon’-widget toe op Android en iOS

Gmail
© Solen Feyissa / Unsplash
Gmail informeert je straks onder meer over pakketjes die onderweg zijn in de ‘happening soon’-widget bovenaan je Gmail-inbox.

Gmail analyseert al geruime tijd e-mails om bijvoorbeeld aankoopgegevens te verzamelen. Tot op heden was zulke informatie enkel zichtbaar ná het openen van een e-mail. Met ‘Happening soon’ wordt deze informatie nu ook in de inbox van Gmail weergegeven. Hierdoor hoef je de e-mails niet meer te openen om op de hoogte te zijn van aankomende afspraken, pakkettracking, openstaande rekeningen en reisinformatie, waaronder vluchtgegevens.

De bedoeling is dat de widget niet slechts statische informatie weergeeft. Verwacht je een pakketje, dan kan Gmail je ook laten weten wanneer het aankomt. Daarnaast zal Gmail je binnenkort ook knoppen tonen om bijvoorbeeld in te checken voor je vlucht of om je reservering te beheren. In de widget toont de e-maildienst verder afspraken die eraan komen. Hier krijg je ook de mogelijkheid om de reservering te beheren of om anderen uit te nodigen.

© Google

Gmail geeft aan dat informatie over bijvoorbeeld pakketten en vluchtgegevens regelmatig wordt bijgewerkt. Hiervoor zijn al aanpassingen doorgevoerd in de backend van de Gmail-samenvattingskaarten. De genoemde gegevens verschijnen overigens niet alleen in de widget in je inbox, maar ook in de bijbehorende e-mails zelf, zoals nu al het geval is met bestellingen.

Update volgt nog

‘Happening Soon’ laat daadwerkelijk nog even op zich wachten. Gmail geeft aan dat de widget in de komende maanden zal worden uitgerold naar gebruikers. Hetzelfde geldt voor de samenvattingskaarten voor afspraken, rekeningen en reizen. De vernieuwde ‘Aankopen’-kaart komt wel meteen beschikbaar op Android en iOS.

Androidgmailgoogleios

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600