Gmail krijgt track & trace voor oa. FedEx in de VS,
© iStock - CribbVisuals

Google maakt het leven van mensen die veel pakjes bestellen gemakkelijker met track & trace voor Gmail. De tijd is voorbij dat je je mailbox moet doorzoeken op allerlei berichten over leveringen en verzendingen.


Gmail zal vanaf nu zelf al het werk doen en naar de toestand van een pakje informeren. Daarvoor heeft het alleen maar een mail nodig waarin informatie voor track & trace vermeld wordt.

In de Verenigde Staten begint Google langzaam maar zeker tracking-info aan te geven in de Gmail-app. De bezorgstatus van pakketjes valt er te zien op twee manieren. Wanneer je door de inbox scrollt, valt de bezorgstatus af te lezen onder de onderwerpregel: ‘onderweg’, ‘komt morgen aan’ of ‘afgeleverd’. Na het openklikken van een mail waarin tracking-informatie verwerkt zit, kan je de info raadplegen in een venster dat bovenaan de mail verschijnt. Op die manier hoef je zelf geen links uit het mailbericht te openen. De functie is dus niet alleen handig, maar beschermt ook tegen phishing.

Google zal er ook op letten dat je pakketjes goed op weg zijn. Als een pakje vertraging oploopt, verschijnt dat bovenaan in de mailbox. Op die manier ben je altijd op de hoogte van je bestellingen.


De functie is voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar zelfs daar nog niet voor alle pakjes. Momenteel doen alleen grote pakjesverdelers zoals USPS, UPS en FedEx mee. Een track & trace voor wanneer deze functie in Europa aankomt is er echter niet. Hier zullen we dus nog even moeten wachten en mails blijven openen.


Arthur is gepassioneerd door muziek, films en games en linuxgebruiker in zijn vrije tijd. Volgens hem zit achter alles, ook de nieuwste technologie, een verhaal dat hij met plezier uitpluist.