Gmail op mobiel
© iStock - Carlos Alvarez

Gmail en Google Chat krijgen nieuwe functies die het leven van Google Workspace-gebruikers heel wat makkelijker zullen maken.


Google maakt het met een nieuwe update voor Gmail en Google Chat gemakkelijker om oude mails en berichten van collega’s terug te vinden. Concreet krijgen de zoekbalk en het zoekvenster een heuse make-over, aangezien die vanaf nu realtime zoekresultaten zal laten zien. Met andere woorden: terwijl je typt, zie je wat je zoekt. Je vorige zoekopdrachten worden ook opgeslagen zodat Google suggesties kan maken op basis van je zoekgedrag. Daarnaast zorgt Google er ook voor dat je niet altijd je volledige mailbox moet doorzoeken: het is nu ook mogelijk om je zoekopdracht te beperken tot bepaalde labels, waardoor je veel gerichter kan zoeken. Die labels moet je zelf dan wel eerst aan je mails toegekend hebben. Binnen de zoekopdracht kan je ook verder filteren op afzender, bijlage en datum.

Vind je niet wat je zoekt? Geen probleem! Gmail toont vanaf nu ook gerelateerde resultaten. In het geval dat de zoekopdracht niets oplevert, blijf je dus niet met lege handen achter.

Gmail en Google Chat voor professionals

De nieuwe zoekfuncties in Gmail en Google Chat zijn voor iedereen toegankelijk. Google rolt daarnaast ook enkele functies uit die enkel bruikbaar zijn voor zakelijke klanten. In Gmail is het vanaf nu bijvoorbeeld mogelijk om gepersonaliseerde e-mails in bulk te versturen, met de naam van de ontvangers in. In mails die naar een lijst aan contactpersonen verstuurd worden vul je dan plaatsvervangers in, zoals ‘@firstname’ of ‘@lastname’. De ontvanger van de mail krijgt dan gewoon zijn voor- of achternaam te zien.


Daarnaast komen er ook gepersonaliseerde emoji’s voor Google Chat-gebruikers. De functie is alleen beschikbaar voor zakelijke Google-accounts en staat toe dat elk teamlid een eigen emoji kan creëren. De emoji’s kunnen dan door iedereen in het team bekeken en gebruikt worden, behalve als er gasten of externe medewerkers in het gesprek aanwezig zijn.

De update is beschikbaar voor zowel de webversies van Gmail en Google Chat als de mobiele versie. Je mails dienen dan wel gesynchroniseerd te zijn.


Gerelateerde artikelen

‘Gmail is ingeburgerd bij bedrijven’

Googles e-maildienst Gmail is ingeburgerd bij bedrijven, zegt onderzoeksbureau Gartner. En er is maar weinig ruimte meer voor een andere speler dan Google of Microsoft. E-maildiensten in de cloud zijn in totaal goed voor drie tot vier procent van de totale zakelijke markt voor e-mail. In die niche is Google dus een speler van belang […]

3 manieren om verzonden e-mails terug te roepen

Te snel op de verzendknop geklikt? Gelukkig zijn er manieren om e-mails terug te halen alvorens ze op hun bestemming aankomen.

Apps voor professionals

Kmo’tje gestart? Tegen je zin de secretaris van de volleybalclub geworden? Of heb je gewoon nood aan stevige kantoorsoftware voor een zeer zacht prijsje? Deze webapps doen alles wat dure, gespecialiseerde programma’s op kantoor ook doen.? Prezi – www.prezi.com Prezi is perfect voor wie net iets te veel slechte Powerpoint-presentaties in zijn maag gesplitst heeft […]
Arthur is gepassioneerd door muziek, films en games en linuxgebruiker in zijn vrije tijd. Volgens hem zit achter alles, ook de nieuwste technologie, een verhaal dat hij met plezier uitpluist.