Nieuws

Google Home Favorieten-widget arriveert op iOS

Google Home favorieten
© Google
Ook op iOS kan je nu aan de slag met de Favorieten-widget van Google Home. Hiermee kan je de meest gebruikte smarthomegadgets in één widget samenvoegen.

Google lanceerde de Favorieten-widget dit voorjaar voor de Google Home-app op Android. De widgets die de zoekgigant nu op iOS uitbrengt, zien er vrijwel hetzelfde uit en werken op exact dezelfde manier. Via de widgets krijg je vanaf het startscherm toegang tot “snelle controle over je acties, automatiseringen en apparaten,” aldus Google. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een slimme lamp (of een reeks lampen) bedienen zonder de Home-app te openen.

Maximaal 12 apparaten

Welke apparaten je aan de Favorieten-widget toevoegt, bepaal je volledig zelf. Uiteraard kan je ook meerdere widgets aanmaken, wat handig is als je meerdere ruimtes met slimme lampen of andere slimme apparatuur hebt. Per widget kan je maximaal 12 apparaten toevoegen. Het kleinste formaat biedt ruimte aan vier apparaten. Elk kaartje in de Favorieten-widget toont de huidige status (in- of uitgeschakeld), het type apparaat en de naam ervan.

Als je automatiseringen toevoegt aan de widget, toont een tegel ook hoeveel acties eraan gekoppeld zijn. Om apparaten zoals slimme lampen te bedienen, tik je simpelweg op een tegel. Voor andere apparaattypen, zoals slimme speakers en smart-tv’s, opent Google Home de bedieningspagina. Dat geldt ook voor verbonden thermostaten, zoals de Nest Thermostat, zodat je via de Home-app de gewenste temperatuur kan instellen.

Afhankelijk van je voorkeur is het mogelijk om de naam van je ‘Huis’ bovenaan de Home-widget te tonen. Vooralsnog is het echter niet mogelijk om de widgets zelf een naam te geven.

Eerst in de previewversie

De uitrol van de Favorieten-widget is gestart met versie 3.24.101 van Google Home voor iOS. Hoewel deze versie op onze iPhones draait, zien we de Favorieten-widget nog niet. 9to5Google meldt ook dat je mogelijk de Public Preview-variant moet gebruiken om ermee aan de slag te gaan.

Op Android-telefoons kan je momenteel al gebruikmaken van de widgets. Sinds kort geldt dit ook voor smartwatches met Wear OS, zij het in een beperktere vorm. Tot slot heeft Google de widget toegevoegd aan Google TV, dat onder meer draait op de Google TV Streamer.

googlegoogle homeiosiphonesmarthome

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600