Google Home op Wear OS krijgt ‘favorieten’-scherm

Smartwatch Wear OS
© Unsplash / Sanju Pandita
Nadat Google recent al het “Favorieten”-widget uitrolde voor Android, is het nu de beurt aan Wear OS, dat een tegel krijgt voor je favoriete smarthome-apparatuur.

Google begon in juni met de uitrol van de “Favorieten”-widget voor de Google Home-app. Hiermee kun je je favoriete smarthome-apparaten voortaan ook direct vanaf je startscherm bedienen. Nu is deze functionaliteit ook beschikbaar voor Wear OS.

Het ‘smarthomeplatform’ biedt nu ook op Wear OS zijn eigen Favorieten-tegel. Nadat je de tegel hebt toegevoegd aan je Wear OS-tegellijst, veeg je simpelweg naar links of rechts vanaf het startscherm om je favoriete apparaten te bedienen.

Apparaatbediening en aanpassingen

Wanneer je op de Favorieten-tegel tikt, ga je direct naar de bedieningspagina van de Home-app. Zo kan je meteen een lamp uitschakelen, de kleurtemperatuur aanpassen of het stroomverbruik van een slim stopcontact aflezen. De snelkoppelingen die je te zien krijgt, kan je volledig naar eigen smaak instellen.

Wear OS Google Home tegel
© 9to5Google

De tegel is op dit moment niet heel erg descriptief. Alle slimme lampen die je toevoegt, krijgen exact hetzelfde icoontje. Dat kan verwarrend zijn, tenzij je slechts één kamer hebt met slimme lampen. Zodra je op het icoontje tikt, krijg je op de bedieningspagina wel iets meer informatie te zien.

Meer bedieningsmogelijkheden in ontwikkeling

Google werkt ook aan uitgebreidere bedieningsmogelijkheden voor Wear OS. Tot nu toe kon je via de Home-app op Wear OS vooral apparaten in- en uitschakelen. Straks kan je ook de verschillende modi van huishoudelijke apparaten selecteren. Dit zijn alle mogelijkheden die Google nu ontwikkelt:

  • Schakel tussen de “Thuis”- en “Afwezig”-modi. 
  • Selecteer een invoerapparaat voor je televisie en andere apparaten waarvan je het invoerapparaat kan bepalen (aansluitpoorten). 
  • Bedien de dockingstations van bijvoorbeeld slimme stofzuigers. 
  • Wijzig de modi van je huishoudelijke apparaten, zoals je wasmachine of wasdroger. 
  • Wijzig de bedieningsknoppen van je huishoudelijke apparaten, zoals je koelkast. 
  • Stel de helderheid, kleuren en kleurtemperatuur in van je slimme lampen als groep of individueel. 
  • Bedien het volume van je apparaten. 
  • Stel een temperatuur in op je slimme thermostaat (en switch tussen de modi van de thermostaat). 
  • Bepaal de draaisnelheid van je ventilator. 
  • Gebruik spraakcommando’s om de draaisnelheid van je ventilator aan te passen.

Home-update voor Wear OS

Wanneer deze uitgebreidere bedieningsmogelijkheden worden uitgerold, is nog niet bekend. De nieuwe Wear OS-tegel van Home wordt momenteel al onder gebruikers verspreid. Als gebruiker hoef je niets te doen om de update te ontvangen. Het gaat immers om een serverside-update, wat betekent dat Google de functie automatisch op je horloge activeert.

google homeWear OSwearables

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN