PayPal komt naar Google Wallet op Wear OS

Smartwatch Wear OS
© Unsplash / Sanju Pandita
Google Wallet op Wear OS biedt nu ook ondersteuning voor betaaldienst PayPal. Althans, als je in de VS of Duitsland woont. Ook komt er ondersteuning voor digitale autosleutels in Wallet.

Google meldt in een blogpost op The Keyword dat PayPal nu beschikbaar is voor Amerikaanse en Duitse gebruikers van Wallet op Wear OS. Met deze app kunnen ze “veilige betalingen” uitvoeren zonder hun telefoon uit hun broekzak te hoeven halen. Gebruikers kunnen de betaalmethode instellen via de Wallet-app op Android. De betaalmethode verschijnt dan ook op hun Wear OS-horloge. Of en wanneer PayPal ook op Belgische Wear OS-horloges beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Digitale autosleutels

De Wallet-app kan straks niet alleen je stappen bijhouden, maar vervangt ook je autosleutels. De digitale autosleutels zijn binnenkort beschikbaar op geselecteerde Mini-modellen. Op termijn zal de functie ook beschikbaar komen voor specifieke Mercedes-Benz- en Polestar-modellen. Welke modellen dat precies zijn, is nog niet bekend.

Met de digitale autosleutels kun je straks een auto ontgrendelen en vergrendelen, maar je kan de auto ook starten met de digitale sleutel. Bovendien kan je de sleutel veilig delen met familie en vrienden. Op sommige modellen is het zelfs mogelijk om de achterklep te openen met de Wallet-sleutel. Hiervoor is het wel nodig dat de functie ook beschikbaar is op je reguliere autosleutels.

Widget voor Google Home

De genoemde wijzigingen maken allemaal deel uit van de Feature Drop voor Android en Wear OS. In die feature drop besteedt Google ook aandacht aan zijn Home-app. Die biedt nu eindelijk een widget voor het startscherm van Android. Momenteel is de widget beschikbaar voor gebruikers in de Public Preview-groep van de Google Home-app. Zodra de testfase is afgerond, wordt de widget uitgerold naar alle gebruikers van de Home-app.

Uitgelicht artikel Google Wallet Veiliger mobiel betalen: Google Wallet scherpt beveiliging aan

Wear OS krijgt ook zijn eigen Home-upgrade

Concreet komt Google voor de smartwatches met een Home Favorieten-tegel én nieuwe opties voor je wijzerplaat. De Favorieten-widget laat je je favoriete smarthome-apparaten bedienen zonder de Home-app te openen. Wil je nog sneller de lampen in je woonkamer inschakelen? Voeg die functie dan toe aan de wijzerplaat.

Voor alle genoemde functies geldt dat ze de komende weken worden uitgerold. Soms gelden er regionale beperkingen, zoals voor PayPal op Wear OS.

AndroidmobielpaypalWear OS

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals