Nieuws

Oura kondigt de Oura Ring 4 aan

Oura Ring 4
© Oura
Oura heeft vandaag zijn vierde generatie smart ring aangekondigd, de Oura Ring 4, en deze heeft meerdere interessante upgrades gekregen.

Oura gaat de strijd weer aan met al zijn nieuwe concurrenten, waaronder de Samsung Galaxy Ring, en lanceert binnenkort de Oura Ring 4 met verschillende hardware- en softwarematige upgrades. De Ring zal ook beschikbaar zijn in meer maten dan voorheen (4-15 in plaats van 6-13), dus er kunnen bij deze generatie ook meer mensen kennismaken met deze smart ring.

De Oura Ring 4

De vierde generatie Oura Ring brengt meerdere upgrades met zich mee. Ten eerste moet hij door zijn vernieuwde design comfortabeler zijn om langdurig te draaien. De binnenste en buitenste coating zijn nu allebei van titanium gemaakt en de sensoren zijn meer verzonken, waardoor de Ring 4 dunner is dan zijn voorgangers.

Daarnaast moet de nieuwe ring accuratere metingen doen dankzij de nieuwe ‘Smart Sensing’-technologie en kan je nu genieten van een batterijduur tot acht dagen.

Er zijn ook een aantal software-updates die de ervaring nog beter moeten maken voor gebruikers van de vierde én derde generatie van de Oura Ring. Deze updates brengen functies zoals automatische detectie van activiteiten (voor meer dan 40 verschillende activiteiten), een overzicht van de vruchtbare periode voor vrouwen (binnen ‘Cycle Insights’) en meer context over je dagelijkse stressniveaus (‘Daytime Stress’) met zich mee.

Als laatste is ook nog de Oura-app vernieuwd om je data op een overzichtelijkere manier weer te geven via drie tabbladen: ‘Today’, ‘Vitals’ en ‘My Health’. Die vernieuwde app wordt gedurende de komende twee weken uitgerold en hoewel je de Ring 4 nu al kan bestellen, zal hij pas vanaf 15 oktober worden verzonden.

Stevige concurrentie

Oura was jarenlang een van de weinige bekende namen binnen de wereld van smart ringen, maar er zijn inmiddels steeds meer concurrenten naar voren gekomen met hun eigen slimme ringen, waaronder ook Samsung. Oura staat nu dus meer onder druk, maar het bedrijf heeft inmiddels ook al heel veel ervaring opgedaan.

Samsung is met de release van zijn eerste smart ring in vrij korte tijd misschien wel de grootste concurrent van Oura geworden en dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat dit ook al een bekend merk is buiten de wereld van slimme ringen. Tegelijkertijd heeft Samsung echter ook al ervaring met andere wearables, namelijk zijn Galaxy Watches.

Het grootste verschil tussen de aanpak van Samsung en van Oura zit hem in hun verschillende prijsstrategieën. Met een prijs vanaf 399 euro is de Oura Ring 4 goedkoper dan de Samsung Galaxy Ring van 449 euro, ook al is Oura’s nieuwe model wel duurder dan de Oura 3 (die vanaf 329 euro te koop was). Oura brengt echter ook nog een maandelijks bedrag van 5,99 euro in rekening om alle functies te kunnen gebruiken. Dat is bij Samsung (momenteel) niet het geval. Bij je aankoop van een Ring 4 krijg je wel 1 maand gratis voor het Oura-abonnement, maar na 10 maanden heb je bij Oura alweer meer uitgegeven dan bij Samsung.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Watch Samsung stopt vanaf 2026 solidstate-batterijen in wearables
OuraOura Ring 4Samsung galaxy ringsmart ringwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen