Nieuws

Apples M4 MacBook Pro is misschien al gelekt in Rusland

MacBook Pro
© iStock / Wirestock
Twee verschillende Russische YouTubers zeggen dat ze de M4 MacBook Pro al in handen hebben en hebben er al video's over gemaakt.

Er zijn inmiddels al twee zogenaamde ‘unboxings’ verschenen van de zogenaamde 14-inch MacBook Pro met M4-chip. Dat is opmerkelijk, omdat Apple deze laptop nog niet eens heeft aangekondigd en de geruchten suggereren dat het apparaat pas in november uitkomt. Eerder hoorden we dan ook dat een nieuwe MacBook Pro, Mac mini en iMac, allemaal met M4-chips, nog dit jaar zouden uitkomen.

M4 MacBook Pro of M3 MacBook Pro?

Afgelopen weekend verwees de bekende leaker Mark Gurman op Threads naar een van deze zogenaamde Russische unboxings van de M4 MacBook Pro en gaf aan dat het er redelijk geloofwaardig uitzag. Hij gaf echter ook aan dat de verpakking er hetzelfde uitzag als die van de M3 MacBook Pro, terwijl Apple de afbeelding op de doos meestal elk jaar vervangt (via The Verge). Toch vindt Gurman dit dus nog redelijk geloofwaardig.

Hieronder zie je de video van het YouTube-kanaal Wylsacom waar Gurman naar verwees:

In de video stelt de Russische YouTuber het apparaat in en voert hij een aantal benchmarks in Geekbench uit. De resultaten die hij laat zien, komen wel overeen met wat we zouden verwachten. Het is daarnaast ook niet zo vreemd dat het design hetzelfde is als bij de vorige generatie. Apple vernieuwd zijn design namelijk niet bij elke generatie.

Ongekend

Gisteravond (onze tijd) verwees Gurman op Twitter (X) naar een tweede video van een andere Russische YouTuber (Romancev768) die dus schijnbaar ook al een M4 MacBook Pro in handen had. Ook hier ziet de verpakking (en de laptop zelf) er hetzelfde uit als bij het model van vorig jaar. Deze YouTuber liet echter ook op de MacBook zelf zien, via ‘Over deze Mac’, dat er een M4-chip aanwezig was.

Dit is natuurlijk allemaal nog niet bevestigd, maar Gurman zegt wel dat het “ongekend” zou zijn als deze leaks accuraat zijn. Daar is ook een andere leaker, ShrimpApplePro, het mee eens. Die leaker gaf op Twitter aan dat er schijnbaar ook al een verkoper was die nu al 200 van de nieuwe MacBook Pro-modellen op voorraad had en dat dit waarschijnlijk het grootste lek uit een magazijn is dat ze ooit zijn tegengekomen.

Als deze gelekte modellen inderdaad de echte M4 MacBook Pro’s zijn, dan verwachten we dat we niet heel lang meer moeten wachten op een officiële aankondiging.

Uitgelicht artikel Het grote verschil tussen Spotify en Apple Music uitgelegd Apple schrapt slimme ring en twijfelt over elk jaar een nieuwe iPhone
applelaptopleakm4macbook

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen