Nieuws

Apple TV+ en Amazon Prime Video slaan de handen in elkaar

Amazon Prime Video op Apple TV
© iStock - marcoventuriniautieri
Amerikaanse Prime Video-abonnees kunnen voortaan ook aansluiten bij Apple TV+, rechtstreeks in de Prime Video-app.

Verrassend nieuws uit streamingland: Apple en Amazon slaan de handen in elkaar, waardoor content van Apple TV+ naar Prime Video komt. De twee streamingplatformen sluiten een deal waardoor Apple TV+ meer zichtbaarheid krijgt en Amazon meteen wat extra titels en extra inkomsten kan vergaren. De afspraak geldt wel enkel voor de Amerikaanse markt: in België en Nederland blijven de twee streamingdiensten vooralsnog gescheiden.

Add-on

Er zijn tegenwoordig streamingdiensten zat. Iemand die alle nieuwe films en series wil kijken is daardoor een flinke smak abonnementsgeld voor kwijt. Daar zal de vriendschap tussen de streamingdiensten van Apple en Amazon weinig aan doen. Momenteel betalen Amerikaanse Apple-kijkers 9,99 dollar per maand. Apple TV+ wordt niet zomaar bij het aanbod toegevoegd, maar wordt aangeboden als supplement dat diezelfde prijs zal hebben. Amazon Prime Video-abonnees zullen er dus voor kunnen kiezen om een extra abonnement aan te gaan bij Apple, maar dan langs Amazon.

Handig, want zo hebben kijkers meteen content van twee streamingplatformen in één app zitten. Ook voor Apple is het een interessante afspraak. Het merk kwam al met heel wat succesvolle series zoals Ted Lasso, Severance en Slow Horses, terwijl het ook een heleboel films produceert die goed ontvangen worden. Toch is het marktaandeel Apple op de streamingmarkt helemaal niet zo groot. Met een aandeel van 8% moet het duidelijk onderdoen voor Netflix en Amazon, die beiden boven de 20% zitten.

Niet erg Apple-achtig

“If you can’t beat them, join them”, moeten ze bij Apple gedacht hebben. Dat is dus nu exact wat er nu gebeurt met deze opmerkelijke afspraak. Erg Apple-achtig is het in ieder geval niet. Officieel maakt Apple deze beslissing omdat het zijn films en series “beschikbaar willen stellen voor zoveel mogelijk kijkers”, aldus Eddy Cue, Senior Vice President voor de diensten van Apple. Het is ook goed mogelijk dat Apple TV+ het geld en de kijkers gewoon nodig heeft. De streamingbusiness is namelijk enorm competitief, waardoor geld verdienen er geen vanzelfsprekendheid is.

Of de twee streamingdiensten ook op andere markten de handen in elkaar slaan is niet geweten. Dat zal grotendeels afhangen van het succes van de formule in Amerika.

amazonamazon prime videoappleapple tv+ontspanningstreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen