Nieuws

Porsche roept meer dan 27.000 Taycan-EV’s terug

Porsche Taycan
© Porsche
Eigenaars van een Porsche Taycan kunnen zich in de VS aan een ritje richting dealer verwachten. 27.000 wagens worden teruggeroepen door kortsluitingsgevaar in een batterijmodule.

De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft in de Verenigde Staten een veiligheidsoproep gedaan voor meer dan 27.000 Porsches van het model Taycan. Bij het volledig elektrische model ontdekten veiligheidsspecialisten een risico op kortsluiting in een van de batterijmodules. Het gaat specifiek om een reeks Taycan-modellen geproduceerd tussen 2021 en 2024. Amerikaanse eigenaars ontvangen uiterlijk eind november een bericht van hun Porsche-garage.

Oorzaak nog onbekend

De oorzaak van het risico op kortsluiting is nog niet precies vastgelegd, waardoor Porsche alle eigenaars van Taycans geproduceerd tussen 21 oktober 2019 en 1 februari 2024 vraagt om hun auto naar de dealer te brengen voor een diagnostische batterijcontrole. Tot de diagnose afgerond is, raadt Porsche gebruikers aan om de batterij niet verder dan 80 procent op te laden. 

Deze problemen doen mogelijk een belletje rinkelen. Chevrolet kreeg in 2021 te maken met een gelijkaardige terugroepactie voor de Chevy Bolt EV, waarbij batterijproblemen met kortsluiting en brandgevaar de fabrikant uiteindelijk 1,8 miljard dollar kostten aan vervangingskosten en juridische schikkingen. Dit leidde zelfs tot het stopzetten van de Bolt EV-lijn. Porsche staat als merk wel sterker in zijn schoenen, dus veel impact op de productie of verkoop van de Taycan, zal het wellicht niet hebben.

Nog geen Europese terugroepactie Taycan

In Europa werd het elektrische veiligheidsprobleem in kwestie nog niet gemeld en eigenaars in onze contreien moeten zich dus voorlopig nog geen zorgen maken. De voorbije zomer was er wel al een wereldwijde terugroepactie van de Porsche Taycan door een probleem met de remslangen aan de vooras.

Uitgelicht artikel porsche Porsche verruilt Volkswagen-software voor die van Google
Connected Carevontspanningporsche

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen