Nieuws

Porsche verruilt Volkswagen-software voor die van Google

porsche
© Porsche
Bij Porsche lijken ze de problemen met Volkswagen-software beu te zijn. Voortaan kijkt de sportautofabrikant naar Google voor software.

Software en auto’s, dat de twee niet altijd een makkelijk huwelijk hebben, dat spreekt ondertussen voor zich. Meestal is het de consument die het moet bekopen. Zo kunnen fabrikanten ervoor kiezen om bepaalde functies achter slot en grendel weg te zetten, behalve als je voor een abonnement betaalt. Andere softwaresystemen zitten dan weer vol problemen – iets wat Porsche-eigenaars aan den lijve mogen ondervinden.

De sportwagenmaker laat daarom ook weten dat er nieuwe software naar de wagens komt. Toekomstige Porsche-modellen krijgen daardoor geen Volkswagen-software meer mee, maar zullen gebruikmaken van de software van Google. Die beslissing komt er omdat Volkswagen, dat momenteel het infotainmentsysteem voor Porsches verzorgt, zijn softwareproblemen maar niet opgelost krijgt.

Sterker nog: in plaats van problemen op te lossen, lijken er vooral problemen bij te komen voor Volkswagen. De Duitse automaker liet vandaag namelijk weten dat het flink gaat snoeien in softwaretak Cariad. Er staan bij de Volkswagen-softwareprovider maar liefst 2000 jobs op de helling. Reuters indiceert bovendien dat nieuwe Volkswagen-software, die een aantal problemen zou kunnen oplossen, daardoor ook langer op zich laat wachten.

Door naar Google over te stappen, kiest Porsche er eigenlijk voor om Volkswagen deels te passeren. Die laatste ontwikkelde namelijk een eigen appwinkel, waar je apps kan downloaden voor op het scherm in je auto. Door naar Google over te stappen wil Porsche vooral van die problematische Volkswagen-appwinkel af. Apps voor je Porsche komen in de toekomst dus rechtstreeks uit de Google Play Store. Wellicht zal je in de toekomst ook nog steeds je smartphone aan de wagen kunnen koppelen via Android Auto.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business