Nieuws

Retro-cabrio Microlino Spiaggina steelt de show in Parijs

Microlino Spiaggina
© Microlino
Op de Paris Motor Show is de productieversie van de Microlino Spiaggina onthuld. Deze limited edition brengt de charme van iconische strandauto’s naar het EV-tijdperk.

De Microlino Spiaggina lijkt speciaal ontworpen voor wie de zomer op wielen wil beleven. Dat is althans de opzet van het Zwitserse micromobiliteitsbedrijf en constructeur Microlino. Dankzij het open design aan de zijkanten en achterkant moet het kleine autootje een frisse rijervaring bieden op warme dagen. De hardtop kan bovendien volledig worden verwijderd, waardoor de Spiaggina in een paar seconden in een stijlvolle cabrio verandert in een strandauto, die moet moet herinneren aan oude iconen als de Fiat 600 Jolly en Citroën Méhari.

Volgens Microlino-medeoprichter Merlin Ouboter is de Spiaggina meer dan een auto: “Het wordt de meest stijlvolle manier om je te verplaatsen in hotspots als Portofino, St. Tropez of Ibiza”, klinkt het. Hotels in zonnige Europese (en later Amerikaanse) regio’s kunnen de Spiaggina zelfs aanbieden als verhuuroptie voor hun gasten, die zo eenvoudig een unieke elektrische rijervaring kunnen beleven. Met een bereik van 177 km (een batterij van 10,5 kWh), een top van 90 km/u en een 12,5kW-motor past de Spiaggina volgens Microlino perfect bij de eisen van een moderne stadsmens. 

Gelimiteerde Microlino Spiaggina First Edition

De Microlino Spiaggina First Edition zal beschikbaar zijn in twee kleuren: het lichtblauwe Portofino Blue (met witte accenten) en het matte Sardinia Sage, met zwarte details. Het interieur, met een waterbestendige afwerking van vegan leer, moet mee de strandsfeer helpen oproepen. Bovendien is de cockpit bestand tegen de elementen en dus een ritje langs de kust of een dag op het strand.

Microlino merkt nog op dat de Spiaggina nieuwe standaarden zet binnen de L7e-categorie van lichte elektrische voertuigen. Gebouwd in de hypermoderne fabriek in Turijn en uitgerust met een stevige carrosserie van staal en aluminium, moet het kleine wagentje naast duurzaam ook veilig zijn. Met 230 liter bagageruimte is er bovendien volop plek voor koffers, boodschappen of strandspullen.

Microlino Spiaggina in 2025 beschikbaar

De retro-geïnspireerde Microlino Spiaggina combineert het nostalgische design van strandklassiekers met de nieuwste elektrische aandrijftechnologie. De startprijs voor de First Edition bedraagt 24.990 euro. Verwacht wordt dat deze eyecatcher in 2025 over de Europese wegen zal zoeven.

Uitgelicht artikel Micro Microlino goedkoper EV België Spotgoedkope Microlino EV nu ook in België te koop
Connected CarMicrolino

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen