Nieuws

Spotgoedkope Microlino EV nu ook in België te koop

Micro Microlino goedkoper EV België
Dit is de Micro Microlino, een mini-EV die minder dan 15.000 euro kost in België en zal worden ingevoerd door D'Ieteren.

De Belgische autogroep D’Ieteren gaat binnenkort een nieuw merk importeren en verdelen in België. Het gaat om de compacte Microlino van het Zwitserse merk Micro. De wagen is amper 2,5 meter lang en zal 14.900 euro kosten. De Microlino wordt gebouwd in Turijn en wil vooral een nieuw segment in de automarkt aanboren.

Micro Microlino

D’Ieteren zegt dat de eerste auto’s begin volgend jaar al geleverd worden en dus op onze wegen te zien zullen zijn. De Microlino heeft een maximaal rijbereik van 230 kilometer, afhankelijk van het batterijpakket dat je kiest. Met de kleinste batterij kan je 95 kilometer rijden volgens het bedrijf. De wagen kan maximum 90 km/u rijden en zal dus in principe op onze snelwegen kunnen rijden. De Microlino weegt leeg net geen 500 kg.

Dit autootje heeft plaats voor 2 personen en is in vier uur tijd weer helemaal opgeladen via het stopcontact. Het leuke aan deze kleine wagen is dat je er dwars mee kan parkeren en veilig kan uitstappen op de stoep. De Microlino heeft in bepaalde versies ook een zonnedak, de kofferruimte is 230 liter groot.

Het bedrijf spreekt zelf van een ideale mix tussen een motorfiets en een auto.

Zelfdragend koetswerk

De autobouwer claimt dat deze mini-EV als eerste in zijn klasse beschikt over een zelfdragend koetswerk dat de veiligheid en het rijgedrag verbetert in vergelijking met het buizenframe van andere voertuigen in hetzelfde segment.

Prijs en beschikbaarheid

De Microlino kan vandaag al geconfigureerd en besteld worden. Je kan kiezen tussen vier versies met een maximumprijs van 20.990 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business