Nieuws

Instagram laat je nu zelf visitekaartjes maken

Instagram
© Unsplash / Brett Jordan
Voortaan kan je in Instagram zelf een visitekaartje maken, waarmee je makkelijk je profiel met anderen kan delen.

Socialemediaplatformen zijn continu op zoek naar nieuwe manieren waarop gebruikers het medium kunnen gebruiken. Niet zelden kijken ontwikkelaars daarvoor naar andere socialemedia-applicaties. Deze keer wordt de inspiratie echter uit het echte leven gehaald. Instagram laat gebruikers namelijk visitekaartjes maken na de laatste update.

Instagram zelf noemt het geen visitekaartjes, maar ‘Profile Cards’ of ‘Profielkaarten’. In feite gaat het om digitale visitekaartjes waarmee je “nieuwe vrienden op Instagram kan maken”, aldus het socialemediaplatform. Net zoals een echt visitekaartje heeft de profielkaart op Instagram ook twee kanten. Je kan dan ook heel wat informatie kwijt op de kaartjes. Je kan je profielfoto en een link naar je Instagram-profiel erop zetten, maar je kan ook automatisch muziek laten afspelen op het kaartje. Daarnaast kan je zelf kiezen wat voor afbeelding er op het kaartje verschijnt.

Meer persoonlijkheid

Instagram zet met de profielkaarten in op het persoonlijke aspect van een Instagram-profiel. Eerder deze zomer liet Meta al toe om muziek bij je profiel te zetten. Dat moest er toen voor zorgen dat gebruikers nog meer hun eigen stempel op het profiel konden drukken. Nu kunnen gebruikers zichzelf ook laten zien met het profielkaartje om nieuwe volgers aan te trekken.

Uitgelicht artikel instagram Instagram test ‘flipside’-functie als vervanging voor finsta

De uiteindelijke bedoeling is natuurlijk ook om het delen van profielen makkelijker te maken. Gebruikers zullen de visitekaartjes naar andere Instagrammers of bedrijven kunnen sturen. Je zal het visitekaartje ook kunnen delen op andere sociale media. Van daar kunnen gebruikers dan naar je Instagram-profiel navigeren via de QR-code. Je zal het visitekaartje ook kunnen boventoveren op je smartphone. Kom je iemand tegen waarmee je je profiel wil delen? Dan hoef je daar alvast geen gebruikersnaam meer voor in te typen.

instagrammetasociale media

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen