Nieuws

Instagram test ‘flipside’-functie als vervanging voor finsta

instagram
© iStock / stockcam
Instagram test een nieuwe functie die je meer controle geeft over wie welke posts mag zien. Of de functie er ook komt is echter onzeker.

Vorig jaar al raakte bekend dat Instagram experimenteerde met een nieuw soort posts. Gebruikers zouden daarbij meer controle krijgen over wie welke post te zien krijgt en hoeven niet dezelfde privacy-instellingen voor het hele account te gebruiken. Die nieuwe vorm van posts begint stilaan vorm te krijgen: ondertussen is geweten dat de functie ‘flipside’ zal heten.

Concreet zal flipside ervoor zorgen dat Instagram-gebruikers bepaalde posts kunnen afschermen. Momenteel biedt Instagram al de mogelijkheid om bepaalde Verhalen alleen met je beste vrienden te delen. Je stelt die lijst van beste vrienden op voorhand op, waarna je kan kiezen om je Story enkel met hen te delen. Voor normale Instagram-posts bestaat zo’n functie niet: daar gebruikt het hele accounts, met alle posts, dezelfde privacy-instellingen.

Finsta vs. flipside

Dat is ook meteen de reden dat heel wat Instagram-gebruikers een zogenaamd ‘finsta’-account aanmaken. Zo’n account wordt doorgaans privé ingesteld, waarna gebruikers zelf kiezen wie het account mag volgen. Op die manier kunnen ze ook normale Instagram-posts met een beperkter publiek delen.

Op die manier wil Instagram ervoor zorgen dat gebruikers niet meerdere accounts moeten aanmaken, waar ze met verschillende e-mailadressen op inloggen. Flipside zal namelijk gewoon beschikbaar zijn als onderdeel van je Instagram-account. Toch is het niet helemaal juist om te zeggen dat de nood aan een tweede account verdwijnt: flipside is namelijk exact dat, een tweede Instagram-account. Het grote voordeel is dat gebruikers maar één keer moeten inloggen om meteen toegang te krijgen tot twee accounts.

Integratie onzeker

De functie wordt momenteel getest. Daardoor is de toekomst ervoor redelijk onzeker: het is niet helemaal zeker of flipside uiteindelijk naar de socialemedia-app komt. Heel wat gebruikers hebben ondertussen al een tweede ‘finsta’-account. De vraag hoeveel gebruikers er geïnteresseerd zijn in de flipside-functie moet dus gesteld worden: gebruikers die nood hadden aan een extra privé-account hebben er in veel gevallen al een aangemaakt. Flipside lijkt dus iets te laat te komen om daadwerkelijk nuttig te zijn, wat de toekomst van de nieuwe functie enkel onzekerder maakt.

Uitgelicht artikel Instagram logo met blauwe achtergrond Instagram beschermt jongeren tegen ongewenste DM’s

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business