Nieuws

OPPO Find X8 (Pro): alle specificaties liggen op straat

OPPO Find X8-serie
© X/yabhishekhd
Via Weibo en de Chinese retailer JD zijn vrijwel alle specificaties van de OPPO Find X8 en Find X8 Pro gelekt. OPPO presenteert de Find X8-serie op 24 oktober.

Over ruim een week presenteert OPPO zijn vlaggenschiptelefoons voor 2025: de Find X8 en X8 Pro. Naar verwachting zullen de toestellen gebruikmaken van de MediaTek Dimensity 9400-chip en de tweede generatie BOE Oriental Screen. De Chinese retailer JD heeft deze details inmiddels bevestigd (via Weibo) en publiceerde volledige specificatielijsten van de OPPO Find X8 en Find X8 Pro.

Find X8: compact vlaggenschip

De Find X8 is het kleinere model in de vlaggenschipreeks, met een 6,59-inch oledscherm dat een piekhelderheid van 4.500 nits behaalt en een verversingssnelheid van 120 Hz heeft. Onder de motorkap beschikt het toestel over de MediaTek Dimensity 9400, gecombineerd met LPDDR5x-RAM en UFS 4.0-opslag. De batterij heeft een capaciteit van 5.630 mAh en kan via de kabel met 80 watt worden opgeladen of draadloos (magnetisch) met 50 watt.

JD onthult ook diverse details van het camerasysteem, dat bestaat uit drie 50MP-camera’s: de LYT-700-sensor van Sony (hoofdcamera), de Samsung JN5 (groothoekcamera) en de Sony LYT-600 die dient als groothoekcamera met 3x optische zoom. Net als voorgaande jaren werkt OPPO samen met Hasselblad voor diverse softwarefeatures in de camera-app en de afstemming van het camerasysteem.

OPPO Find X8
© X/yabhishekhd

De X8 wordt standaard geleverd met 256 GB opslag en 12 GB RAM, met opties voor 512 GB of 1 TB opslag en maximaal 16 GB RAM. Of deze modellen ook naar Europa komen, is nog de vraag. Meestal beperken Chinese fabrikanten zoals OPPO zich in Europa tot één of twee opslagconfiguraties.

Find X8 Pro: cameramonster

Vergeleken met de Find X8 is de Find X8 Pro iets groter. Het scherm meet 6,78 inch en heeft net als de X8 een piekhelderheid van 4.500 nits. Ook de X8 Pro is uitgerust met de Dimensity 9400-chipset, gekoppeld aan minimaal 256 GB opslag en 12 GB RAM. De batterij is iets groter, met een capaciteit van 5.910 mAh, en ondersteunt 80 W bedraad opladen en 50 W draadloos opladen.

Het camerasysteem is grotendeels identiek aan dat van de X8, maar de Pro-variant heeft een extra 50MP-telefotocamera met 6x optische zoom, de Sony IMX858. Hasselblad speelt hier ook een rol, met functies zoals de Hasselblad Portrait-modus.

Beide toestellen zijn IP68/69-stof- en waterbestendig, en de behuizingen zijn gemaakt van metaal met Corning Gorilla Glass aan de voor- en achterzijde. De prijzen van de Find X8-serie zijn nog niet bekendgemaakt. Later deze maand wordt de Find X8-serie in China gelanceerd. Eerder dit jaar liet OPPO al weten opnieuw een vlaggenschiptelefoon in België uit te willen brengen. Of zowel de Find X8 als de X8 Pro hier beschikbaar zullen zijn, zal moeten blijken.

mobieloppooppo find x8oppo find x8 pro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen