Nieuws

Amazon presenteert nieuwe Kindle-reeks

Amazon Kindle
© Amazon
Amazon heeft de complete Kindle-reeks vernieuwd met vier nieuwe e-readers. Voor het eerst is er een Kindle e-reader met een kleurenscherm, de Colorsoft Signature Edition.

Naast de Colorsoft Signature Edition vernieuwt Amazon ook de Kindle Scribe, de Paperwhite en het instapmodel van de Kindle-serie. Met de Colorsoft gaat Amazon de concurrentie aan met de nieuwe e-readers van Kobo – de Clara Colour en de Libra Colour – die kleurenschermen hebben. Volgens Amazon is de Colorsoft ontworpen “om een rijke en papierachtige kleur te bieden,” wat vooral ten goede komt aan de covers van digitale boeken en gemarkeerde tekst. Amazon belooft dat het mogelijk is om in te zoomen op afbeeldingen zonder zichtbare pixels.

De Kindle Colorsoft Signature Edition is bovendien waterbestendig, biedt draadloos opladen en heeft een batterijduur van maximaal acht weken. Het scherm van de e-reader wordt verlicht met nitride-ledverlichting. In de VS kost de e-reader 279,99 dollar. Hoe dat zich vertaalt naar euro’s is nog niet bekend. De e-reader is vanaf 30 oktober beschikbaar.

Kindle Scribe

Net als eerdere Scribe-modellen is de nieuwe Kindle Scribe zowel een e-reader als een digitaal notitieblok. Het scherm heeft een pixeldichtheid van 300 ppi en moet aanvoelen als papier. De witte randen versterken die beleving nog wat.

Met Active Canvas kun je notities toevoegen op de pagina’s van een boek. Ook is het mogelijk om notities in een zijpaneel te plaatsen, die je vervolgens gemakkelijk kunt verbergen. Amazon gebruikt bovendien AI om notities samen te vatten in enkele bulletpoints. De Kindle Scribe kan je handgeschreven notities bovendien leesbaar maken als je handschrift onduidelijk is.

De Kindle Scribe kost in de VS 399,99 dollar en is vanaf 4 december verkrijgbaar.

Kindle Paperwhite

Amazon noemt de Paperwhite de “snelste Kindle ooit.” De e-reader heeft ook een groter 7-inch e-paperscherm. Dankzij het grotere scherm is de Kindle Paperwhite iets dunner geworden, terwijl de batterij met een levensduur van drie maanden indrukwekkend blijft. De e-reader beschikt over 16 GB opslag en is waterbestendig.

Er is ook een Kindle Paperwhite Signature Edition met 32 GB opslag, draadloos opladen en automatische helderheid. De Signature Edition kost 199,99 dollar, terwijl de reguliere Kindle Paperwhite 159,99 dollar kost. Beide Paperwhite-modellen zijn vanaf vandaag beschikbaar.

Nieuw instapmodel

Tot slot is er ook een nieuw Kindle-instapmodel voor 109,99 dollar, met een pixeldichtheid van 300 ppi en 16 GB opslag. Naast de zwarte uitvoering is het instapmodel nu ook verkrijgbaar in het groen. De e-reader is vanaf vandaag beschikbaar.

Amazon Kindle instapmodel
© Amazon
amazone-readerontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen