Nieuws

Kobo lanceert eerste e-readers met kleurenschermen

Kobo Clara Colour
© Kobo
E-readerfabrikant Kobo heeft woensdag de Libra Colour en Clara Colour onthuld. Het zijn de eerste e-readers met het gloednieuwe Kaleido 3-kleurenscherm.

Eerder deze week doken de prijzen van de Kobo Clara Colour en Libra Colour al op via Fnac. Het Canadese Indigo onthulde daarnaast enkele specificaties van de Libra. Op woensdag zijn de eerste Kobo e-readers met een kleurenscherm officieel uitgebracht. Beide e-readers zijn uitgerust met Kobo’s Kaleido 3-kleurenscherm, dat gebaseerd is op de e-ink-technologie.

Clara Colour

De Kobo Clara Colour is de goedkoopste van het stel, met een prijs van 160 euro. Het is ook de kleinste e-reader met een 6-inch-kleurenscherm, met een resolutie van 1.447 x 1.072 pixels. De pixeldichtheid is daarbij afhankelijk van het type content. Bij zwart-witcontent bedraagt die 300 ppi, maar bij kleurencontent zakt deze naar 150 ppi. Verder beschikt de Clara Colour over 16 GB opslaggeheugen, wifi, bluetooth, en een 1.500mAh-batterij.

Kobo Clara Colour officieel
© Kobo

Net als zijn voorganger, de Clara 2E, is de e-reader IPX8-waterbestendig. Daarmee zou je hem tot 60 minuten op 2 meter diepte kunnen laten liggen zonder waterschade.

Libra Colour

Kobo’s Libra Colour is net een slagje groter dan de Clara, met een 7-inch-kleurenscherm. De pixeldichtheid blijft wel gelijk, wat een resolutie oplevert van 1.680 x 1.264 pixels. Ook hier zien we terugkerende elementen van de bestaande Libra e-reader. De Libra Colour biedt namelijk net zoveel (of zo weinig) opslaggeheugen: 32 GB. Ook beschikt de Libra Colour net als zijn voorganger over wifi, bluetooth, een usb-c-aansluiting en IPX8-waterbestendigheid.

Kobo Libra Colour wit
© Kobo

Naast de introductie van het kleurenscherm, komt de Libra Colour nu met ondersteuning voor de Stylus 2 voor het maken van aantekeningen. De stylus wordt overigens niet meegeleverd. Net als op andere Kobo e-readers met stylusondersteuning, worden de notities opgeslagen in Google Drive of Dropbox.

Prijzen en beschikbaarheid

De Kobo Clara Colour en Libra Colour zijn vanaf 30 april verkrijgbaar voor respectievelijk 160 en 230 euro. De Libra is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en wit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business