Kobo e-readers met kleurenscherm krijgen een prijskaartje

Kobo Clara Colour
© Kobo
Fnac heeft kort adviesprijzen van de aanstaande Kobo Clara Colour en Kobo Libra Colour getoond. De e-readers zijn nog niet officieel aangekondigd door Kobo.

Wanneer de onthulling zal plaatsvinden, blijft voorlopig gissen. Gezien de Belgische Fnac-webwinkel pre-orderpagina’s al klaar had staan, kan dat niet lang meer duren. Op die pagina’s vermeldde Fnac ook de prijzen van de nieuwe Kobo e-readers: 159,99 euro voor de Clara Colour en 229,89 euro voor de Libra Colour.

Eerste Kobo e-readers met kleurenscherm

Via de Canadese webwinkel Indigo zijn ook diverse specificaties van de Libra Colour opgedoken. De e-reader zou een 7-inch-kleurenscherm krijgen, met de Kobo Stylus 2 werken, tot 24.000 boeken kunnen opslaan op het interne opslaggeheugen (32 GB) en IPX8-waterbestendig zijn. Verder kan je nog naar audioboeken luisteren via bluetooth. De productpagina vermeldt verder dat de accu van de e-reader tot 40 dagen meegaat als je 30 minuten per dag leest. Kobo zal twee varianten van de Libra verkopen: een witte en een zwarte.

Details over de Clara Colour zijn vooralsnog schaars. Vermoedelijk gaat het simpelweg om de Clara 2E, maar dan met een kleurenscherm. De Clara 2E biedt momenteel een 6-inch-touchscreen, 16 GB opslag, bluetooth en IPX8-waterbestendigheid. Met een prijskaartje van ongeveer 170 euro, is de 2E wel wat duurder geprijsd dan de aanstaande Clara Colour. Onduidelijk is dan ook of de 2E zal blijven bestaan nadat de Colour is uitgebracht.

Introductie op 30 april

Het Canadese Indigo noemt op de productpagina van de Libra Colour dat de e-reader vanaf 30 april beschikbaar is. Het is nog niet duidelijk of dezelfde datum geldt voor de Clara Colour. Ook blijft het gissen naar de Europese lanceringsdatum.

Uitgelicht artikel Amazon Kindle 2022 Amazon Kindle 2022 review: dé instap e-reader
e-readerkoboontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN