Nieuws

Amazon Prime Video krijgt reclame in Nederland

Amazon Prime Video
© Unsplash/Thibault Penin
Amazon voegt ook in Nederland reclame toe aan Prime Video. In ruil daarvoor belooft Amazon de prijzen van Prime volgend jaar niet te verhogen.

Amazon introduceerde eind 2023 advertenties voor Prime Video. Gebruikers die liever video’s zonder advertenties streamen, kunnen kiezen voor een reclamevrije versie van Prime. Voor België en Nederland hield de retailgigant aanvankelijk vast aan de volledig reclamevrije versie van Prime Video, maar in Nederland komt daar vanaf 2025 een einde aan. Dat meldt vakblad Broadcast Magazine na bevestiging van Amazon. Volgens Amazon gaat het om “beperkte advertenties” in films en series.

Prijs Amazon Prime blijft ongewijzigd

Klanten worden voor de introductie geïnformeerd over de advertenties in Prime Video. Amazon biedt hen ook de mogelijkheid om films en series zonder onderbrekingen te blijven kijken, zij het tegen een meerprijs. Voor abonnees die geen bezwaar hebben tegen de advertenties is er goed nieuws: de prijs van het abonnement blijft in 2025 ongewijzigd op 5 euro per maand.

Vooralsnog introduceert Amazon de advertenties alleen in Nederland. Of en wanneer Belgische Amazon Prime-abonnees hiermee te maken krijgen, is nog niet duidelijk. Prime is voorlopig nog goedkoper in België, met een prijs van 2,99 euro per maand.

Volgens Amazon is het toevoegen van advertenties in Nederland noodzakelijk om “te kunnen blijven investeren in interessante content en het aanbod in de toekomst verder uit te breiden.”

Advertentie-abonnementen

Met het advertentie-abonnement volgt Amazon de trend in de streamingmarkt. Vrijwel alle grote streamingdiensten bieden inmiddels een abonnement met reclame aan. Netflix introduceerde in 2022 als eerste zo’n abonnement, gevolgd door Disney+ en HBO Max. Voorlopig zijn dergelijke abonnementen nog niet beschikbaar in België.

amazonamazon prime videoontspanningprime videostreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen