Nieuws

Amazon brengt advertenties naar Prime Video

Amazon Prime Video
© Unsplash/Thibault Penin
Prime Video toont vanaf 29 januari reclames bij films en series. België en Nederland zijn vooralsnog uitgesloten van deze plannen.

Prime Video-gebruikers in Canada, Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk krijgen vanaf 29 januari te maken met advertenties. Amazon benadrukt dat het aanzienlijk minder advertenties wil tonen dan lineaire televisie en andere streamingdiensten. Kortom: gebruikers met een reclameabonnement bij Disney+ en Netflix zouden vaker reclames te zien krijgen. Hoeveel reclames gebruikers per uur te zien krijgen, is niet duidelijk. Bij Netflix gaat het om gemiddeld vier tot vijf minuten reclame per kijkuur.

Wie liever zonder advertenties films en series streamt op Prime Video, krijgt daar ook de mogelijkheid toe. De webwinkelgigant zegt dat gebruikers voor 2,99 dollar per maand de advertenties kunnen afschaffen. In de basis krijgen dus alle gebruikers advertenties te zien; daarmee gaat Prime Video in tegen de wijze waarop concurrenten hun advertentieabonnementen hebben opgezet. Bij Disney en Netflix moet de gebruiker zelf een abonnement met advertenties afsluiten. Dit levert ze dan wel een korting op.

Uitgelicht artikel Fire TV Amazon Amazon werkt aan Android TV-concurrent

Amazon zegt de advertentie-inkomsten te gebruiken voor investeringen in Prime Video. “Hierdoor kunnen we blijven investeren in boeiende inhoud en die investering over een lange periode blijven verhogen”, klinkt het. Gebruikers die content huren of kopen krijgen overigens niet te maken met advertenties.

Niet in België en Nederland

België en Nederland zijn voorlopig uitgesloten van de plannen. Of wij later alsnog aan de beurt zijn, is niet bekend. Geweten is wel dat de advertenties later in 2024 ook naar Australië, Frankrijk, Italië en Mexico komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business