Nieuws

Goedkoopste iPad is nu nog een paar tientjes goedkoper

Apple iPad 2022 10e generatie
© Apple
Vlak na de aankondiging van de iPad mini 7 heeft Apple de adviesprijs van het basismodel iPad verlaagd naar 409 euro. Daarnaast is de oplader uit de doos verdwenen.

Apple leverde sinds 2022 de betaalbare iPad mét oplader, maar twee jaar later haalt het bedrijf de oplader alsnog uit de doos in ruil voor een prijsverlaging. Dit is al het geval bij de iPad mini, Air en Pro, waarvan de nieuwste modellen zonder oplader worden geleverd.

De iPad (2022) zal binnenkort dus ook zonder oplader geleverd worden. Als je nu een iPad (2022) aanschaft, kan het zijn dat er nog wel een oplader bij zit, maar bij de voorraad die Apple momenteel zelf levert, ontbreekt de oplader. De usb-c-kabel die nodig is om de tablet op te laden, wordt voorlopig nog wel meegeleverd.

Vermoedelijk hangt het niet meeleveren van de oplader samen met Europese en Britse regelgeving over elektronisch afval. Elektronicafabrikanten zoals Apple moeten zich namelijk onder de ‘Waste from Electrical and Electronic Equipment’-richtlijn inspannen om de afvalstroom van elektronica te beperken. De regels richten zich specifiek op opladers, omdat consumenten deze vaak al in huis hebben, waardoor het niet nodig is om bij elk apparaat een oplader te leveren. Extra opladers belanden vaak in de lade en uiteindelijk op de afvalberg.

Prijs verlaagd met 30 euro

Tegelijk met het verminderen van de afvalstroom komt Apple klanten tegemoet door de prijs te verlagen. De adviesprijs van de iPad (2022) is inmiddels gedaald van 439 euro naar 409 euro. Het feit dat Apple nu de prijs verlaagt en de oplader uit de doos haalt, wijst erop dat er op korte termijn geen nieuw basismodel in de iPad-serie verwacht wordt.

Ondertussen werkt Apple op de achtergrond aan de introductie van Apple Intelligence. Dit AI-systeem komt deze maand beschikbaar voor de eerste iPhones en iPads, zij het alleen buiten de EU. Het basismodel van de iPad is nu het laatste product in Apples assortiment zonder toegang tot de AI.

appleapple ipadipadtablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600