Nieuws

Honey Badger-robot kan onder water lopen en dat klinkt akelig

honey badger
© MAB Robotics
MAB Robotics heeft zijn onderwaterrobot Honey Badger getest in een zwembad. Op YouTube is te zien hoe de robothond over de bodem loopt en dat klinkt best akelig.

De viervoetige robots van bedrijven zoals Boston Dynamics en MAB Robotics waren al behoorlijk angstaanjagend door hun gelijkenis met de moorddadige robothond uit de ‘Metalhead’-aflevering van Black Mirror, de futuristische serie die de mensheid en zijn technologie een spiegel voorhoudt. Het nieuwe filmpje van MAB Robotics en zijn Honey Badger Legged Robot (zoals de robothond voluit heet), zou zomaar een fragment kunnen zijn uit een horrorfilm of -serie.

MAB testte de onderwaterrobot in een zwembad en plaatste de beelden op YouTube. Terwijl de robot over de bodem van het zwembad loopt, creëert elke stap een doordringend, ongemakkelijk geluid dat doet denken aan een horrorklankbaan, alsof het ingenieursteam John Carpenter heeft ingehuurd voor de soundtrack. En wanneer de robot op de camera afkomt, voelt het bijna alsof hij je achtervolgt. Gezellig!

Honey Badger-project

Het Honey Badger-project van MAB Robotics is een experiment met een viervoetige, hondachtige robot die zowel op land als onder water kan bewegen. Hij is ontworpen voor ruwe terreinomstandigheden en wordt getest op zijn vermogen om zich in uitdagende omgevingen voort te bewegen. Het project onderzoekt nieuwe toepassingen voor robotica in omgevingen waar conventionele voertuigen of robots niet kunnen komen (zoals onder water) en laat tegelijkertijd zien hoe geavanceerd robotica anno 2024 wel is.

Uitgelicht artikel Atlas Boston Dynamics stelt volledig elektrische Atlas-robot voor
Honey BadgerMAB Roboticsontspanningrobotica

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600