Nieuws

LinkedIn gaat TikTok achterna met nieuwe videotab

LinkedIn
© stockcam / iStock
Tegenwoordig is elk sociaalmediaplatform een beetje TikTok. Lange tijd kon LinkedIn aan die vergelijking ontsnappen, maar nu niet meer.

Wie al wat langer sociale media gebruikt, heeft ongetwijfeld door dat platform soms ideeën van elkaar lenen. Dat is vooral duidelijk voor de korte filmpjes. Of je ze nu TikToks, Shorts, Reels of iets anders noemt: zo goed als elk platform biedt ze tegenwoordig aan. Nu voegt LinkedIn, het zakelijke sociale medium zich bij de lijst van platformen met korte filmpjes.

Eerder dit jaar berichtten we al dat LinkedIn experimenteerde met een TikTok-achtige videofeed. Tijdens de tests verscheen die als een aparte tab in de app en zo verschijnen ze nu ook in de mobiele app. In de onderbalk staat naast “Home” nu ook een tweede feed die je kan aanklikken. Daarin krijg je, zoals je dat van andere sociale mediaplatformen gewend bent, een feed met verticaal georiënteerde filmpjes te zien.

Weinig origineel

De videotab van LinkedIn is weinig origineel. Scrollen door video’s kan door naar boven en onderen te swipen. Een post leuk vinden volgt hetzelfde beproefde recept van de dubbeltik. Reageren en delen kan met de knoppen die je rechtsonder in het videootje ziet staan.

De toevoeging komt er niet toevallig, maar omdat LinkedIn groeimogelijkheden ziet in videocontent. LinkedIn-gebruikers plaatsen steeds meer video’s online en die video’s worden alsmaar vaker bekeken door andere gebruikers. Video is de meest snelgroeiende contentsoort op het platform: het sociaal medium ziet een stijging van 34% op jaarbasis. “De introductie van de video tab is gezien de groeiende voorkeur voor video op LinkedIn dan ook een logische stap, die tot 1.4 keer meer engagement oplevert dan andere formats. We zien een toenemende behoefte aan een centrale plek waar professionals deze video’s kunnen zien en spelen hier met de video tab op in”, zegt Thomas de Man, Redacteur Werk & Carrière bij LinkedIn, er nog over.

De videotab wordt momenteel uitgerold naar Nederlandstalige gebruikers. Het platform laat bovendien weten dat de video’s afgestemd worden op je interesses en op de Belgische en Nederlandse markt. Video’s die in de videotab te zien zijn, zijn overigens ook in de normale feed te zien.

linkedinsociale mediatiktok

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600