Nieuws

LinkedIn experimenteert met ‘TikTok-videofeed’

LinkedIn
© iStock / Sundry Photography
LinkedIn experimenteert momenteel met een TikTok-achtige videofeed in zijn apps. Net als op TikTok kan je op LinkedIn straks verticaal door de video's swipen.

LinkedIn probeert al langer af te komen van zijn zakelijke en ietwat oubollige imago. Hiervoor introduceerde het socialemediaplatform eerder Stories. Recent kwam nog naar buiten dat LinkedIn werkt aan verschillende puzzelspellen. Gebruikers kunnen straks onder meer Queens, Inference en Crossclimb spelen via het zakelijke platform. Daar lijkt het niet bij te blijven: LinkedIn wil de TikTok-generatie aanspreken met een horizontale videofeed.

TikTok-tijdlijn op LinkedIn

Waar LinkedIn eerst vooral bekendstond om zijn berichten met platte tekst, wordt het platform nu steeds vaker gevuld met afbeeldingen en video’s. Net als op vrijwel elk ander platform is het straks mogelijk om deze video’s te bekijken in een TikTok-achtige videostream. Gebruikers kunnen dan simpelweg door de video’s op LinkedIn vegen. Dit ontdekte McKinney-strateeg Austin Null.

Geen zorgen: de video’s nemen het startscherm van LinkedIn niet over. In plaats daarvan werkt het platform aan een los Video-tabblad, zo blijkt uit een video van Null. Linksboven in dat tabblad is ook een “Beta”-tag te zien, wat erop wijst dat de functie nog volop in ontwikkeling is. De kans dat je het video-tabblad tegenkomt is ook relatief klein; slechts een handvol gebruikers kan er momenteel mee aan de slag.

Toekomst ligt in video

Via de videofeed kunnen gebruikers video’s liken, erop reageren en delen. Onderaan het scherm vind je het bijschrift van de video en de naam en biografietitel van de auteur. Welke video’s precies in dit tabblad terechtkomen, is niet bekend. In de demovideo van Null zijn wel enkel verticaal geschoten video’s te zien. Het is mogelijk dat LinkedIn horizontale video’s uit de feed weert.

Volgens Microsoft is de komst van de videofeed een noodzakelijke ontwikkeling. Video is voor steeds meer gebruikers het gewenste formaat om van professionals en deskundigen te leren, zo klinkt het in een uitleg. Of en wanneer iedereen straks verticaal door zijn LinkedIn-scherm kan vegen in de videofeed, is nog niet duidelijk. Gezien de functie al wordt getest onder een beperkte groep gebruikers, zal dat echter niet lang meer duren.

Uitgelicht artikel LinkedIn Geen grap: LinkedIn brengt spelletjes naar app

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business