Nieuws

Meta-accounts mogen privéjets van celebrity’s niet meer tracken

Meta
© iStock
Meta laat geen accounts meer toe die via Instagram en Threads het traject van privéjets laten zien. Het was een ludieke manier om beroemdheden te volgen, maar volgens Zuckerberg en co strookt het niet met hun nieuwe privacybeleid.

“Gezien het risico op fysiek letsel voor individuen, en na het advies van de onafhankelijke Oversight Board, hebben we deze accounts uitgeschakeld vanwege schending van ons privacybeleid”, liet Meta weten. Dat meldt TechCrunch. Onder de verwijderde accounts bevinden zich die van Taylor Swift, Bill Gates en niet onopvallend: Meta’s eigen CEO, Mark Zuckerberg.

@ElonJet alweer geschorst

Ken je Jack Sweeney nog? Hij zat achter de Twitter-account die eind 2022 geschorst werd: @ElonJet volgde het privévliegtuig van Elon Musk, die daar niet meer opgezet was. Sweeney bevestigt nu dat hij nu ook niet meer welkom is op de Meta-platformen.

Na zijn schorsing twee jaar geleden maakte Sweeney een nieuw account met de naam @ElonJetNextDay, waarop hij Musks vluchten met een dag vertraging plaatste. Een jaar later stuurden de advocaten van Taylor Swift hem een ‘cease-and-desist’-brief, met de boodschap: “Hoewel dit voor jou misschien een spel is, of een manier om bekendheid of rijkdom te verwerven, is het voor onze cliënt een kwestie van leven of dood.”

Sinds mei van dit jaar werd het voor Sweeney nog moeilijker toen de regering-Biden het mogelijk maakte voor eigenaren van privévliegtuigen om hun registratiegegevens anoniem te houden. Toch zegt Sweeney dat tips en ander onderzoek hem nog steeds in staat zullen stellen om de privévluchten te volgen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

instagrammetaontspanningthreads

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600