Nieuws

Twitter schorst account ElonJet die privéjet Elon Musk volgde 

ElonJet
ElonJet is nu effectief geschorst op Twitter. Dat meldt de student die met het account de vluchtgegevens van Elon Musks privéjet deelde.

Jack Sweeney deelde al geruime tijd de vluchtroutes van de privéjet van de techgoeroe. Dat Musk nu de nieuwe CEO van Twitter is, heeft mogelijk veel te maken met zijn blokkering. Nochtans gebruikte Sweeney gewoon publiekelijk beschikbare vluchtgegevens om via @ElonJet het reisgedrag van Musk in kaart te brengen. De student komt nu zelf met de melding dat zijn account nu toch nog geblokkeerd werd. Althans, voordat hij ook onder zijn alias JxckSweeney geblokkeerd werd. De reacties op zijn originele bericht zijn wel nog zichtbaar.  

Het voorbije weekend liet Sweeney al aan de hand van screenshots zien dat zijn bereik op Twitter ingeperkt werd. Dat meldt Engadget. Maandag leek het voor de student dan plots alsof hij weer zonder beperkingen op Twitter zat. Maar daarna (woensdagmiddag) volgde alsnog een volledige blokkering van ElonJet én van Sweeneys persoonlijke account JxckSweeney. Diezelfde dag nog kwam Twitter met de mededeling dat het zijn beleid rond privé-informatie aangepast had. Daarin staat dat het delen van iemands live-locatie niet toegestaan is. Dat was de stok achter de deur die het socialmediaplatform nodig had.

ElonJet nu ook aangeklaagd door Musk

BBC News meldt nu dat Elon Musk de Amerikaanse student ook aangeklaagd heeft omdat die zijn vliegtuig volgde.

In januari van 2022 kwam Musk (enkele maanden voor zijn aangekondigde overname) met het opvallende voorstel om Sweeney 5.000 dollar te betalen als die zijn account zou willen verwijderen. Dat vond de tiener niet genoeg, waarop hij om 50.000 dollar vroeg, maar daar ging Musk niet op in. 

Na zijn overname liet kersvers CEO Elon Musk nochtans weten dat hij niet van plan was om ElonJet te blokkeren. Tegelijkertijd noemde hij het wel “een direct risico voor zijn persoonlijke veiligheid”. Het is niet duidelijk of Musk zelf overging tot de (permanente) schorsing van de account, of dat een andere Twitter-medewerker de beslissing nam. 

ElonJet had meer dan een half miljoen Twitter-volgers en op Instagram is er wel nog een versie van de bot actief.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business