Nieuws

Tiener die privéjet van Elon Musk volgt, vraagt 50.000 dollar 

Jack Sweeney, de tiener die de locatie van de privéjet van Elon Musk live kan volgen, vraagt nu 50.000 dollar aan de CEO om daarmee te stoppen.

De 19-jarige werd plots bekend op het internet nadat hij een Twitter-bot had geprogrammeerd. ElonJet kan de livelocatie van Elon Musks privéjet volgen en verstuurt ook automatisch een tweet wanneer het vliegtuig ergens opstijgt of weer landt.  

Het is maar een van de verschillende bots die Sweeney heeft die gebruikmaken van publiek beschikbare vluchtdata. Die worden natuurlijk een stuk interessanter als ze het reisgedrag van bekendheden als Jeff Bezos of Bill Gates in kaart brengen. ElonJet is met meer dan 217.000 volgers Sweeneys meest populaire creatie tot nu toe.

https://twitter.com/ElonJet/status/1486471951606599683

Privéjet van Elon Musk niet meer zo privé 

Ook Elon Musk heeft er weet van en is daar niet noodzakelijk blij mee. De Tesla- en SpaceX-CEO reageerde in het najaar van 2021 al op ElonJet. “Kan je dit niet offline halen? Het is een veiligheidsrisico”, zei Musk volgens Protocol. Musk zei dat hij Sweeney 5.000 dollar zou geven als hij ElonJet offline zou halen. “Crazy people moeten mijn locatie niet weten”, zei Musk nog. “Kan je dat eventueel verhogen naar 50.000 dollar? Het zou een grote steun zijn om te gaan verder studeren en misschien een Tesla Model 3 te kopen”, probeerde Sweeney.  

Omdat de programmeur nul op het rekest kreeg, besloot hij nu met Musks bod naar buiten te komen, in de hoop wat druk te zetten op de Tesla-baas. Dat zegt Sweeney in een interview met Business Insider. “Ik heb hier best veel werk ingestopt en 5.000 dollar vind ik niet voldoende”, klinkt het. Het plezier dat hij uit de Twitter-bot haalt zou hem ook veel meer waard zijn. 

Het lijkt er althans niet op dat Musk verder zou willen onderhandelen met de programmeur. De zakenman zou wel wat technische know-how hebben toegepast die hij via Sweeney verkreeg, opdat zijn jet moeilijker te traceren zou zijn. “Het voelt ook niet juist om ervoor te betalen om de bot offline te halen”, concludeerde Musk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business