Nieuws

OPPO Find X8-serie gelanceerd in China, komt naar België

OPPO Find X8 series
© OPPO
OPPO presenteerde donderdag de Find X8 en X8 Pro in China. Tijdens die presentatie liet het merk vallen dat de Find X8-reeks wereldwijd wordt gelanceerd, mogelijk dus ook in België.

Hoewel de Belgische markt niet expliciet wordt genoemd, stuurde OPPO ons wel het nieuws over de “wereldwijde beschikbaarheid”, wat erop wijst dat België daar ook onder valt. Het Chinese merk presenteerde in 2022 voor het laatst zijn Find-vlaggenschepen in België: de Find X5 en X5 Pro. De Find X8-serie markeert OPPO’s comeback op de wereldwijde markt, al is het momenteel nog onduidelijk of zowel de Find X8 als de Find X8 Pro België zullen bereiken. Bij eerdere Find X-series was dat, zoals eerder vermeld, wel het geval.

OPPO Find X8 en X8 Pro

Het blijft ook onzeker of de ‘westerse’ varianten van de Find X8-serie identiek zullen zijn aan de vlaggenschepen die OPPO donderdag in China presenteerde. Deze toestellen beschikken over de MediaTek Dimensity 9400-chipset en niet over Qualcomms nieuwste Snapdragon 8 Elite-chipset. Beide vlaggenschepen hebben 12 GB tot maximaal 16 GB LPDDR5X RAM en tot 1 TB UFS 4.0-opslag, waarbij de exacte configuraties per markt verschillen.

Beide toestellen zijn stof- en waterbestendig volgens de IP68-/69-normen en hebben een aluminium frame met gehard glas aan zowel de voor- als achterzijde.

OPPO Find X8
© X/yabhishekhd

Tot zover de belangrijkste overeenkomsten, want er zijn ook enkele verschillen. Zo heeft de Find X8 een 6,59-inch-oledscherm, terwijl de Find X8 Pro een 6,78-inch-oledscherm heeft. Beide schermen zijn van het type BOE X2 oled, met een piekhelderheid van 4.500 nits, een variabele (LTPO) verversingssnelheid van 1 tot 120 Hz en ondersteuning voor Dolby Vision.

Het grotere scherm van de X8 Pro biedt ook meer ruimte voor de batterij, die een capaciteit van 5.910 mAh heeft, vergeleken met 5.630 mAh voor de Find X8. Beide toestellen ondersteunen snelladen tot 80 W met de SuperVOOC-lader of 50 W draadloos laden via de AirVOOC-lader. Daarnaast ondersteunen de toestellen 10 W omgekeerd draadloos opladen, waarmee je bijvoorbeeld de case van je draadloze oordopjes kunt opladen.

Hasselblad-camerasysteem

De Find X-serie staat bekend om zijn cameraprestaties, en OPPO bouwt hierop voort met de X8 en X8 Pro. De Find X8 is uitgerust met drie 50MP-camera’s, waaronder de Sony LYT-700-sensor als hoofdcamera. Verder heeft de smartphone een 50MP-groothoekcamera en een 50MP-telefotocamera met 3x optische zoom.

Bij de Find X8 Pro bestaat het camerasysteem uit vier sensoren, waarbij de Sony LYT-808-sensor als hoofdcamera dient, eveneens met een resolutie van 50 MP. Ook hier zijn er een groothoekcamera en een telefotocamera van 50 MP met 3x optische zoom. OPPO heeft echter een vierde 50MP-sensor toegevoegd met een optisch zoombereik van 6x.

Het camerasysteem van de Find X8 en X8 Pro is ook gekoppeld aan diverse AI-functies, zoals AI Erase om objecten uit foto’s te verwijderen, AI Anti-Reflection om reflecties weg te nemen, AI De-Blur om wazige foto’s scherper te maken en AI Super Resolution om zoomfoto’s te verbeteren. De bekende Hasselblad-functies van eerdere OPPO Find-vlaggenschepen zijn ook in de X8-serie aanwezig. Een nieuwe toevoeging is de fysieke Quick Button waarmee je sneller foto’s kunt maken.

Beschikbaarheid in Europa

OPPO heeft aangekondigd de Find X8-serie in november wereldwijd te lanceren, waarbij België waarschijnlijk ook tot de afzetmarkten behoort.

Hoeveel de smartphones hier gaan kosten, blijft voorlopig onduidelijk. In China kost de Find X8 met 256 GB opslag en 12 GB RAM omgerekend 550 euro, exclusief belastingen. De Find X8 Pro met dezelfde hoeveelheid opslag kost omgerekend bijna 690 euro, eveneens exclusief btw. Vast staat dat de prijzen om die reden alleen al hoger zullen liggen in onze contreien.

mobieloppooppo find x8oppo find x8 pro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600