Nieuws

OPPO lanceert Find X5: een nieuw cameratijdperk

De Find X5-serie van OPPO is officieel. Met de Find X5 Pro trapt de vlaggenschipreeks een nieuw cameratijdperk in.

OPPO heeft zonet de Find X5-serie officieel gelanceerd. Dit is na de Samsung Galaxy S22-reeks de tweede grote smartphonelancering van het jaar. Net als de Find X3-serie van vorig jaar telt de Find X5 drie modellen: een basismodel, een goedkopere Lite-versie en uiteraard het Pro-model waarin OPPO al zijn technische vernuft heeft gestoken. De Find X5 Pro gunt ons ook al een eerste blik in wat de recent aangekondigde samenwerking met Hasselblad zal toevoegen aan de cameratechnologie van OPPO.

OPPO Find X5 Pro: een nieuw cameratijdperk

Laten we de OPPO Find X5 Pro dan ook maar als eerste onder de loep nemen. We zien toch enkele duidelijke verschillen in de afwerking van het design bij de nieuwe generatie. Zo bestaat de rug van de smartphone uit ceramiek in plaats van glas en zien we een vijfhoekig camera-eiland. Verder is de grootte van de smartphone wel min of meer gelijk blijven; het display meet een flinke 6,7”.

De grootste vernieuwing zit hem bij de OPPO Find X5 Pro in de camera’s, al is die niet zozeer fysiek zichtbaar. Het eiland bestaat uit een duale hoofdcamera, een 50MP-groothoeklens en een 50MP-groothoeklens, wat we bij de Find X3 Pro ook al zagen. Die camera’s worden nog aangevuld met een 13MP-telefotolens (met 2x optische zoom) en sensoren om de belichting te regelen. De vernieuwingen gebeuren vooral onder de motorkap. OPPO werkt net als het zustermerk OnePlus sinds kort samen met het Zweedse Hasselblad om de cameratechnologie softwarematig te verbeteren. Dat resulteert zich in een gloednieuwe XPAN-cameramodus die je zeker eens moet uitproberen.

Een andere noemenswaardige vernieuwing onder de motorkap is de MariSilicon X, een NPU-processor die OPPO zelf ontwikkelde. Die staat in voor het verwerken van beelden en vormt de perfecte aanvulling op de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1-processor. Dankzij de NPU zal je ook ‘s nachts 4K-beelden moeten kunnen maken. Tenslotte heeft OPPO de batterijcapaciteit opgetrokken naar 5000mAh en laadt die op aan een snelheid van 80W, een nieuw record voor OPPO-smartphones. De Find X5 Pro komt uit de doos met Android 12, in de vorm van ColorOS 12.1

find x5 pro
Image Credit: OPPO

OPPO Find X5 & Find X5 Lite

De OPP0 Find X5 Pro is zonder twijfel het paradepaardje van de Find X5-reeks, maar niet iedereen kan zich een smartphone van 1299 euro veroorloven. Daarom introduceert OPPO ook de Find X5 en Find X5 Lite. De Find X5 beeft een 6,5” display en een iets kleinere batterij (4800 mAh) die wel aan dezelfde 80W-capaciteit kan opladen. Verder heeft de Find X5 dezelfde cameramodule als de Pro-versie, al is bijvoorbeeld de XPAN-modus hier niet aanwezig.

De Find X5 Lite begeeft zich eerder naar het middensegment toe, en heeft qua design wel wat weg van de OnePlus Nord 2. Voor de Lite heeft OPPO gekozen voor een iets lichtere MediaTek-processor. Het display meet 6,4” met een lagere beeldresolutie en verversingsgraad van 90Hz. De camera’s liggen minder in evenwicht met elkaar als bij de andere modellen: de hoofdlens telt 64MP waar de groothoeklens en macrolens het met 8MP en 2MP moeten stellen. Een ander verschil zit in de oplaadcapaciteit die ‘slechts’ 65W bedraagt.

Prijzen en beschikbaarheid

De drie modellen uit de OPPO Find X5-reeks zijn vanaf vandaag te bestellen via de OPPO-store. De Find X5 Pro kost 1299 euro, de Find X5 999 euro en de Find X5 Lite 499 euro. Vanaf 11 maart zijn de smartphones beschikbaar voor commerciële verkoop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business