Reviews

OnePlus Nord 2 5G review: Opnieuw onklopbaar?

OnePlus Nord 2 5G
Voordelen
Vlaggenship specificaties
Betaalbare prijs
Goede camera's met AI-ondersteuning
Grote batterij
Deze keer twee speakers
Nadelen
Ontbreken van extra's die de vlaggenschepen wel hebben
Aanbevolen prijs: €399
Waar te koop?
Totaalscore 9
De OnePlus Nord 2 5G is betaalbaar en levert tegelijk krachtige prestaties. OnePlus heeft opnieuw een flagship-killer in handen.

We hoeven je ondertussen niet meer te vertellen dat de OnePlus Nord een shot in de roos was. We prezen het toestel het voorbije jaar meermaals en het werd snel de benchmark voor andere smartphones in het middensegment. Er verschenen verschillende uitdagers, maar geen van hen wist een even compleet totaalplaatje te bieden. 

Een opvolger kon dan ook niet uitblijven en dat is de OnePlus Nord 2 5G geworden. Het toestel komt opnieuw aanzetten met indrukwekkende specificaties, aangestuurd door de MediaTek Dimensity 1200-AI Processor. Andere zaken die je aandacht vragen zijn dezelfde camerasensor als die van de OnePlus 9 Serie, Warp Charge 65 voor razendsnel opladen en een batterij van maar liefst 4.500 mAh. 5G is uiteraard aanwezig en het AMOLED-display heeft een verversingssnelheid van 90Hz. 

Geluisterd naar feedback

Waar de recente OnePlus Nord CE zich beperkte tot de pure essentie, mag het voor de Nord 2 dus best wat meer zijn. Aan de buitenkant merk je daar nochtans weinig van, maar dat komt door het feit dat de telefoons van OnePlus er altijd zeer goed uitzien. Er wordt gebruik gemaakt van 3D AG glas met een aangepast vorm, waardoor de Nord 2 dunner en meer afgerond aanvoelt. Door de afwerking achteraan vallen vingerafdrukken amper op, wat we niet kunnen zeggen van onze OnePlus 9 Pro

Kijken we verder naar het ontwerp dan zien we een dubbele speaker. Dit is een goede verbetering ten opzichte van de eerste Nord en misschien wel het grootste werkpunt van dat toestel. Goed om te zien dat OnePlus die feedback ter harte heeft genomen. Een hoofdtelefoonaansluiting komen we niet tegen en met de steeds beter wordende draadloze oortjes van OnePlus kunnen we die zeker missen. Een vingerafdruksensor zit onderaan in het scherm. 

De camera’s bespreken we hieronder in meer detail, maar opvallend is dat er deze keer slechts één selfiecamera terug te vinden is. Geen probleem voor ons. Het gaf de eerste Nord iets unieks, maar zo vaak hebben we er geen gebruik van gemaakt. De vertrouwde slider aan de zijkant laat je snel en eenvoudig je toestel op stil zetten of muten. Dit ontbrak ons aan de OnePlus Nord CE (en de Nord N10) en we zijn blij om deze te zien op de Nord 2. OnePlus gaf aan dat het dit ziet als een extra feature dat je pas vanaf een bepaald prijspunt mag verwachten. 

Camera’s met extra AI

De nadruk ligt voor deze Nord 2 voor een groot deel op de camera’s en met rede. De nieuwe Mediatek 1200 chipset maakt immers heel wat AI-toepassingen mogelijk voor de vier camera’s. Concreet gaat het om een 50 MP Sony IMX 766 sensor met een f/1.88 diafragma dat extra veel licht binnenlaat, een 8 MP ultra-wide van 120 graden en een monochrome lens, die speciale effecten mogelijk maakt. Vooraan is de selfiecamera voorzien van een 32 MP Sony IMX 615 sensor, meteen het grootste aantal megapixels ooit op een OnePlus-smartphone. De nieuwe Group Shot 2.0 feature detecteert ook tot vijf personen bij het nemen van een selfie, zodat iedereen er goed uit ziet. OnePlus heeft ook voorzien in optical image stabilization (OIS), want aan een kwalitatieve foto die niet scherp is heb je natuurlijk weinig. 

OnePlus Nord 2 lifestyle hond

Zowel met de hoofdcamera als de ultra-wide maakten we foto’s waar we zeer tevreden van waren. De camera-app ziet er wat anders uit dan de Hasselblad interface die we gewoon zijn van de 9 Pro en voelt daarom misschien wat meer basic aan. Het sluitergeluid klinkt gewoon niet zo premium, maar tenzij je downgrade van een 9 Serie merk je dat natuurlijk niet. Graag zou ik wel de preview knop die je snel je laatste foto laat zien terug aan de rechter kant zien staan en de selfie-toggle links zoals het standaard bij zowat alle telefoons is. 

De AI Photo Enhancement die de foto’s verzorgt slaagde er naar onze mening goed in om knappe beelden af te leveren. Verschillende scènes detecteren (boeket, groene plant, gras, indoor,… er zijn er 22) leek geen probleem en vaak was het resultaat beter dan zonder de verbeteringen. Er zijn ook enkele specifieke AI-filters, zoals AI Color Portret dat jou een kleurtje geeft en de rest van de achtergrond zwart-wit maakt. 

Nightscape is al een tijdje te vinden op OnePlus-telefoons voor het maken van goede beelden in donkere situaties. Deze modus is in de Nord 2 verbeterd naar Nightscap Ultra, met de mogelijkheid om vanaf 1 Lux al een foto te maken, wat gelijk staat aan de sterkte van één kaars. De foto’s zorgden voor goede resultaten die meestal beter waren dan wat je met het blote oog kan zien. In vergelijking met de OnePlus 9 Pro waren we ook onder de indruk. 

OnePlus Nord 2 nightscape

Tot slot kan je ook video opnemen en dat tot 4K 30fps. Nieuw is de dual video modus die je laat opnemen met de camera’s voor- en achteraan op hetzelfde moment. Het is iets dat we eerder al zagen bij Xiaomi en Lenovo en een handig voordeel kan zijn voor vloggers en YouTubers. 

Specificaties OnePlus Nord CE

  • Display: 6,43 inch Fluid AMOLED
  • Resolutie: 2400 x 1080 pixels 410ppi
  • Beeldverhouding: 20:9
  • Verversingssnelheid: 90Hz
  • CPU: MediaTek Dimensity 1200-AI
  • GPU: ARM G77 MC9
  • RAM: 6GB/8GB/12GB LPDDR4X
  • Opslag: 128GB/256GB UFS3.1
  • Batterij: 4.500 mAh (niet verwijderbaar)
  • Camera: 3 camera’s achteraan (main, ultragroothoek (119,7 graden), monochroom)
  • 1 camera vooraan
  • Video: maximaal 4K 30FPS
  • Laden: Warp Charge 65 snelladen (5V/6A)
  • Afmetingen: 158,9 mm x 73,2 mm x 8,25 mm
  • Gewicht: 189 g
  • 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting
  • OxygenOS gebaseerd op Android 11
  • Dual SIM

Prestaties

Ook over de prestaties van de OnePlus Nord 2 5G hebben we niet te klagen. Het 6,43-inch AMOLED-display met een resolutie van 2400 x 1080 pixels (21:9 en 410 ppi) zorgt voor waarheidsgetrouwe kleuren en is zeer vloeiend (fast & smooth), zoals OnePlus het noemt). Uiteraard is de chipset geen Snapdragon 888, maar deze MediaTek 1200 kon bijvoorbeeld prima om met Twitter, wat historisch gezien een van de lastigste apps is door een overvloed aan foto’s en video’s. Ook gamen is geen probleem en je kan prima een spelletje Hearthstone spelen of aan de slag met League of Legends: Wild Rift of zelfs PUBG Mobile. Ook hier draagt de AI toe aan betere prestaties. In Geekbench scoorde de Nord 2 een single-core score van 815 en een multi-core score van 2560.

De batterijduur is bovendien prima en de gemiddelde tot matige gebruiker komt waarschijnlijk net twee dagen toe voor het tijd is om op te laden. Dit is in lijn met andere OnePlus-smartphones met een 90Hz verversingssnelheid en dan ook prima. Wie Warp Charge 65 nog niet kent, zal blij zijn om te horen dat de telefoon in 30 minuten van nul naar honderd procent oplaadt. 

OnePlus Nord lifestyle fiets

Standaard komt de OnePlus Nord 2 voorgeladen met OxygenOS 11.3 als besturingsysteem, wat geen grote veranderingen bevat ten opzichte van OxygenOS 11 buiten enkele verbeteringen voor het always on display (AOD) en verschillende kleine software-optimalisaties. Meer is ook niet nodig, want OxygenOS blijft superieur over andere Android-varianten en zeker ook over de stock ervaring. 

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus Nord 2 5G is vanaf vandaag in onderstaande configuraties. Het model met 8GB RAM en 128GB opslag aan 399 euro zal voor de meeste gebruikers meer dan voldoende zijn, maar er is ook nog de duurdere variant voor 499 euro. De OnePlus Nord 2 komt standaard geleverd met een hoesje, maar wij raden de Quantum Bumper Case uit de OnePlus-shop aan.

RAM ROM Kleuren Prijs Verkoopdatum 
128 Blue Haze, Gray Sierra 399 euro 28 juli 2021 
12 256 Blue Haze, Gray Sierra 499 euro 28 juli 2021 

Zoals steeds kan je de smartphone direct aankopen via de website van OnePlus, of via partners zoals Coolblue

OnePlus Nord 2 5G: Eindoordeel

Met de OnePlus Nord 2 levert OnePlus opnieuw een formidabele smartphone af aan een scherpe prijs. De AI-mogelijkheden die de MediaTek chipset biedt worden goed ingezet om de mogelijkheden van de camera’s te verbeteren, zodat je zelfs in de meest donkere omgevingen mooie foto’s kan maken. Bovendien zorgt de Nord 2 ook nu weer voor een fast & smooth-ervaring, aangevuld door het prachtige AMOLED-display. Een aanrader voor iedereen die op vlak van prijs én kwaliteit niets wil opofferen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business