OnePlus Buds Pro Launch

Met de OnePlus Buds Pro wil OnePlus een hoogwaardige audio-oplossing aanbieden. Het ecosysteem van de smartphoneproducent groeit opnieuw.

Vorige week waren alle ogen gericht op de nieuwe OnePlus Nord 2, maar de smartphoneproducent staat ook steeds vaker bekend als producent van allerhande accessoires binnen het groeiende OnePlus-ecosysteem. Denk daarbij maar aan de OnePlus Watch die eerder dit jaar verscheen en veel van dezelfde kernwaarden had als de smartphones van het bedrijf.

Opnieuw een stapje verder

Nu komen daar de OnePlus Buds Pro bij, de derde variant in de Buds line-up die eerder al bestond uit de OnePlus Buds en Buds Z. Zeker deze laatste wist al indruk te maken door een kwalitatieve audio-ervaring aan te bieden voor een betaalbare prijs. Een prestatie die OnePlus met de 149 euro kostende Buds Pro wil herhalen.

OnePlus hoopt met deze oortjes het segment van de hoogwaardige draadloze oortjes te kunnen betreden. Om dat te verwezenlijken hebben de Buds Pro heel wat functionaliteit meegekregen. Op technisch vlak gaat het om Bluetooth 5.2-ondersteuning met slechts 94 ms vertraging, maar denk ook aan slimme ruisonderdrukking, een extra lange batterijduur en gepersonaliseerd geluid voor de best mogelijke luisterervaring.

Slimme ruisonderdrukking

De OnePlus Buds Pro zijn voorzien van een ANC-systeem dat op een intelligente manier ongewenste geluidsfrequenties, zoals omgevingsgeluiden of gesprekken, in realtime overstemt, waarbij het ruisonderdrukkingsniveau overeenkomstig wordt aangepast, zodat gebruikers zich ongestoord kunnen onderdompelen in hun muziekwereld. Elk oortje beschikt over een systeem met drie microfoons dat geluidsniveaus tot 40 dB actief wegfiltert. Dit zorgt voor een aangepaste luisterervaring. Dit alles wordt gecombineerd met verbeterde algoritmen voor ruisonderdrukking en een mechanisch ontwerp om windruis te reduceren.

OnePlus Buds Pro

OnePlus Audio ID zorgt voor een gebruiker-specifiek geluidsprofiel, terwijl twee 11 mm drivers met Dolby Atmos ondersteuning voor rijkelijk hoge tonen, dreunende bassen en kristalheldere zang moeten gaan zorgen. De Buds Pro gaan maximaal 38 uur mee en het is mogelijk om via Warp Charge voor 10 uur bij te laden in slechts 10 minuten. Of je kan omgekeerd opladen met je OnePlus 9 Pro natuurlijk, want ook Qi-laden wordt ondersteund.

Prijs en beschikbaarheid OnePlus Buds Pro

Pre-orders voor de OnePlus Buds Pro beginnen vanaf 18 augustus op OnePlus.com. Vanaf 25 augustus zal je de draadloze oortjes kunnen kopen bij partners zoals Coolblue. De draadloze oortjes kosten 149 euro.


Gerelateerde artikelen

OnePlus Buds Z review: Betaalbare oortjes van topkwaliteit

Met de OnePlus Buds Z demonstreert OnePlus dat draadloze oortjes niet duur hoeven te zijn om prima geluid te produceren. Een aanrader.

Domineert de OnePlus Nord 2 opnieuw het middensegment?

Vandaag heeft OnePlus de OnePlus Nord 2 5G uitgebracht, de langverwachte opvolger van de populaire flagship-killer van vorig jaar.

Live: Volg hier de lancering van de OnePlus Nord 2 5G!

Hier vind je alle informatie over de gloednieuwe OnePlus Nord 2 5G, de volgende flagship-killer van OnePlus.

Mag ik mijn smartphone ‘s nachts opladen?

Een aantal jaren geleden stelden de Nederlandse brandweer en verzekeraars dat we moeten stoppen met 's nachts onze smartphone op te laden. Leggen we 's nachts een tikkende tijdbom naast ons hoofd?
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.