Nieuws

Domineert de OnePlus Nord 2 opnieuw het middensegment?

OnePlus Nord 2 5G header beeld
Vandaag heeft OnePlus de OnePlus Nord 2 5G uitgebracht, de langverwachte opvolger van de populaire flagship-killer van vorig jaar.

OnePlus heeft vanmiddag tijdens een lanceringsevenement de OnePlus Nord 2 aan de wereld voorgesteld. De smartphone moet zich opnieuw sterk gaan maken in het middensegment door high-end specificaties te bieden voor een betaalbare prijs. Denk daarbij aan een 50 MP AI triple-camera met een Sony IMX766-sensor en optische beeldstabilisatie (OIS), Warp Charge 65 en de MediaTek Dimensity 1200-AI chipset zoals enkele weken geleden aangekondigd. 

OnePlus Nord 2 zet in op AI voor foto en video

De OnePlus Nord 2 5G beschikt ook over een 8MP groothoekcamera met een bereik van 119,7 graden, evenals een 32MP selfiecamera met Sony IMX615-sensor. Deze frontcamera heeft de hoogste resolutie ooit op een OnePlus-toestel. De nieuwe Group Shots 2.0-functie op de frontcamera maakt het mogelijk tot vijf gezichten tegelijk te detecteren en aspecten waaronder de huidskleur en gezichtsdetails te optimaliseren.

OnePlus Nord 2 lifestyle hond

Bovendien is de Nord 2 uitgerust met AI Video Enhancement, waarmee de helderheid, kleur en het contrast van video-opnames in realtime worden verbeterd. Voor stilstaande opnames wordt de Nord 2 geleverd met AI Photo Enhancement, een functie die tot 22 verschillende fotografiescenario’s herkent en automatisch de instellingen aanpast voor betere resultaten.

De Nightscape modus heeft ook een upgrade gekregen tot Nightscape Ultra voor nog betere fotografie bij zeer weinig licht. Een enkele kaars zou zo al voldoende moeten zijn voor het maken van mooie foto’s. 

Fast and smooth

De Nord 2 heeft ook een 6,43-inch Fluid AMOLED-scherm met een ververssnelheid van 90 Hz. Nieuwe functies zoals AI Color Boost en AI Resolution Boost, zullen die de kleuren optimaliseren en de resolutie van populaire apps opwaarderen, voor een levendige en dynamische visuele ervaring. De batterij van de OnePlus Nord 2 heeft een capaciteit van 4.500mAh en is met Warp Charge 65 in minder dan 30 minuten volledig opgeladen. De OnePlus Nord 2 5G draait op OxygenOS 11.3 en er wordt voorzien in twee Android-updates en drie jaar beveiligingsupdates. 

“De OnePlus Nord 2 5G bevestigt opnieuw onze toewijding aan het delen van voortreffelijke technologie met de wereld,” zei Pete Lau, oprichter van OnePlus. “Dankzij de vooruitgang in smartphonetechnologieën zijn we nu in staat om premium ervaringen nog toegankelijker te maken, zelfs in het middensegment. We zijn ervan overtuigd dat de Nord 2 een waardige opvolger is van de originele OnePlus Nord.”  

Prijzen en beschikbaarheid 

De OnePlus Nord 2 5G is vanaf 28 juli 2021 verkrijgbaar op de website van OnePlus en via retailers zoals Proximus, Fnac, Vanden Borre, Krefel en Coolblue.

RAM ROM Kleuren Prijs Verkoopdatum 
128 Blue Haze Gray Sierra 399 euro 28 juli 2021 
12 256 Blue Haze Gray Sierra 499 euro 28 juli 2021 

OnePlus organiseert voorafgaand aan de publieke verkoop ook pre-orders. Deze vinden plaats op OnePlus.com en via bovenstaande partners vanaf 22 juli om 17.00 uur tot 27 juli middernacht. Alle consumenten die de OnePlus Nord 2 5G kopen op OnePlus.com tijdens de pre-orderperiode ontvangen het toestel als eersten met vervroegde verzending vanaf 26 juli. De pre-order komt ook met extra voordelen, zoals 10% korting op een Nord 2-telefoonhoesje en -screenprotector en 50% korting op de OnePlus Buds Z. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business