OnePlus Nord 2 Camera

OnePlus heeft meer details bekendgemaakt over het camerasysteem van de OnePlus Nord 2 5G, de nieuwste smartphone van het merk die volgende week donderdag zal verschijnen.

De voorbije weken maakte OnePlus al druppeltjes gewijs meer informatie bekend over de opvolger van de OnePlus Nord, de populaire telefoon die vorig jaar het middensegment van Android-telefoons wist te domineren. Zo werd er al bekendgemaakt dat deze generatie een MediaTek 1200-AI chipset zal bevatten en dat het toestel op 22 juli verschijnt in de Benelux.

Waar de recente OnePlus Nord CE zich nog beperkte tot de essentie om zo een budgetvriendelijk toestel aan te kunnen bieden, mag het bij de OnePlus Nord 2 allemaal wat meer zijn. Geen vlaggenschip zoals de OnePlus 9 Pro, maar wel een echte flagship-killer (we wachten in spanning af). Camera’s zijn daar natuurlijk een belangrijk onderdeel van en hoewel er voor dit model niet wordt samengewerkt met Hasselblad, wil dat niet zeggen dat de kwaliteit moet achterblijven. 

Vlaggenschip camera

Voor de Nord 2 heeft OnePlus besloten om gebruik te maken van de Sony IMX766 sensor en optische beeldstabilisatie (OIS) toe te voegen, zodat gebruikers in staat zijn om mooie beelden te maken en dat met het grootste gemak. De Sony IMX766 zagen we ook terug in de OnePlus 9 Serie en het bedrijf wil zich zo onderscheiden van de concurrentie. 

OnePlus Nord 2 Nightscape sample
Nachfoto gemaakt met de OnePlus Nord 2.

OnePlus gelooft ook dat de industrie nog te vaak de nadruk legt of hardware, bijvoorbeeld door zoveel mogelijk megapixels aan te bieden. Software is echter ook belangrijk en daarom komt de Nord 2 met AI-optimalisatie aangedreven door de eerder vernoemde MediaTek chipset. Eén van die optimalisaties is AI Photo Enhancement, dat tot 22 fotoscenes kan herkennen en automatisch de instellingen aanpast om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen. De OnePlus Nord 2 zal ook een verbeterde Nightscape modus (nachtmodus) krijgen en een Nightscape Ultra modus die zelfs bij kaarslicht nog beelden kan schieten. 

Doe de vergelijkende test!

Om de resultaten voor zichzelf te laten spreken heeft OnePlus een blinde cameratest opgesteld waarin de Nord 2 vergeleken wordt met de iPhone 12 en Galaxy S21. Merk jij het verschil?


Gerelateerde artikelen

OnePlus Nord CE 5G review: Essentieel

De OnePlus Nord CE 5G is de perfecte smartphone voor de budgetbewuste consument die toch geen handige functies wil missen.

OnePlus 9 review: start van een nieuw cameratijdperk

De OnePlus 9 is een krachtige telefoon aan een betaalbare prijs. De samenwerking met Hasselblad zorgt bovendien voor een nieuwe camera-ervaring.

OnePlus Nord review: Terugkeer van de flagship killer

Vorige maand kondigde OnePlus een nieuwe smartphone aan: OnePlus Nord. De telefoon is het begin van een budgetvriendelijke line-up die het bedrijf terug naar zijn roots brengt.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.