Nieuws

OnePlus onthult Nord 2 5G met flagship-chipset MediaTek

Nord 2 5G
OnePlus heeft zopas zijn Nord 2 5G voorgesteld. Het budgettoestel krijgt de ondersteuning van de flagship-chipset 1200-AI van Mediatek.

OnePlus heeft naar eigen zeggen nauw samengewerkt met MediaTek om de AI-features van de Dimensity 1200-chipset te verbeteren. De Dimensity Open Resource Architecture moet de Nord 2 5G van nieuwe AI-features voorzien om de gebruikservaring te verbeteren. Uit die samenwerking is Dimensity 1200-AI ontstaan, laat OnePlus weten. Die naam moet de nieuwe chipset onderscheiden van de gewone Dimensity 1200-chips.  

1200-AI voor grafische power 

De nieuwe AI-chips moeten zorgen voor straffere cameraprestaties en verbeteringen in de display, zoals betere responstijden. “Voor foto’s herkent AI Photo Enhancement wel 22 verschillende fotografiescenario’s en past de feature automatisch de kleurtonen en het contrast aan. Zo zijn foto’s geoptimaliseerd voor de hoogste kwaliteit – zelfs ’s nachts of in andere omstandigheden met weinig licht”, zegt OnePlus in zijn mededeling. 

De AI moet de Nord 2 5G ook qua video een handje helpen. Een Video Enhancement-feature maakt volgens de fabrikant realtime live HDR-effecten mogelijk tijdens het opnemen. De chipset gebruikt DOL-HDR-technologie om beeldkwaliteit te verbeteren, tuning aan te passen tijdens het filmen en het kleurbereik en de kleurnauwkeurigheid van video’s te optimaliseren. Dit moet resulteren in een beter schaduwdetail, highlight-retentie en groter dynamisch bereik. 

AI Color Boost 

Een belangrijke verbetering is de AI Color Boost-technologie, die gebruikmaakt van de mogelijkheden op het gebied van context-awareness om automatisch een standaard dynamisch bereik om te zetten in een hoog dynamisch bereik. AI Resolution Boost verhoogt in populaire socialemedia-apps automatisch de videoresolutie naar HD. Daarnaast gebruikt de Smart Ambient Display AI om de helderheid van het scherm dynamisch aan te passen op basis van de lichtomstandigheden en de content die op het scherm wordt getoond.  

Dr. JC Hsu, Corporate VP en General Manager van MediaTek’s Wireless Communications Business Unit: “De Dimensity 1200-AI is het eerste voorbeeld van MediaTek’s Open Resource Architecture-initiatief en optimaliseert de krachtige Dimensity 1200 5G-chipset om OnePlus-gebruikers een gepersonaliseerde ervaring te bieden. 

Een potje gamen 

Daarnaast heeft OnePlus de Nord 2 naar eigen zeggen beter afgestemd op gaming. Games moeten beter tot hun recht komen  met de snellere beeldverversing. Daarnaast profiteren ze van de low latency van het toestel, verbeterd warmtemanagement en efficiënt energieverbruik om langer te kunnen gamen.

Pete Lau, oprichter van OnePlus: “Bij OnePlus zetten we ons in om de beste technologie met de wereld te delen. De OnePlus Nord onderstreept deze missie in het toegankelijkere prijssegment.” Op de eerste beelden van de Nord 2 5G en de prijzen is het nog even wachten. Die volgen binnenkort via de officiële OnePlus-website, -fora en -socialemediakanalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business