Reviews

Hearthstone Perils in Paradise review: zomers kaartplezier

Hearthstone Perils in Paradise key art
Beeld: Blizzard
Voordelen
Elementals eindelijk speelbaar
Nieuwe locaties
Meer mogelijkheden voor deckbuilding
Nadelen
Geen nieuw spelbord
Geen nieuwe cinematic
Aanbevolen prijs: €1,99 euro per card pack
Waar te koop?
Totaalscore 7
De 27ste uitbreiding van Hearthstone, het digitale kaartspel van Blizzard Entertainment, is nu beschikbaar en kreeg de naam Perils in Paradise mee.

Het Year of the Pegasus Hearthstone-jaar werd in maart vrolijk ingezet met Whizbang’s Workshop, wat van Perils in Paradise de tweede uitbreiding van 2024 maakt. Opnieuw gaat het om een leuke en luchtige set, zonder achterliggend verhaal. Dat is jammer, want we zien ook graag meer serieuze sets en meestal wisselen deze elkaar af.

Blizzard produceerde bovendien voor de allereerste keer geen cinematic trailer voor de set en er werd ook geen nieuw spelbord gemaakt. Dit zorgde voor protest in de Hearthstone community en Blizzard liet kort na de lancering weten dat ze slechts één bord per jaar zullen maken, om zo spelers van andere cosmetische zaken te kunnen voorzien, zoals pets en dynamische hero skins. Dat veel van deze zaken niet gratis zullen zijn, werd er niet bij gezegd. Uit de update kwam ook naar voren dat Blizzard volop wil blijven inzetten op de game “voor het komende decennium en meer”, wat natuurlijk goed is voor de spelers.  

Set vol toeristen

Terug naar Perils in Paradise dan, want de set voegt weer een aantal nieuwigheden toe die te vinden zijn in de 145 nieuwe kaarten. Het nieuwe keyword van de set is Tourist, dat je aan de hand van een Legendary kaart toelaat om Perils in Paradise kaarten van een andere class te gebruiken tijdens het maken van je deck. Priests krijgen bijvoorbeeld toegang tot Hunter kaarten en Paladins tot Rogue-kaarten. Er is niet voor alle classes evenveel synergie tussen de kaarten, maar het zorgt voor meer variatie in deck building en dat is positief. Een favoriet van ons is de Shaman kaart Malted Magma, die voor wat AoE damage zorgt in Death Knight decks. 

Verder wisten we al dat locaties een blijver zijn in Hearthstone en daarom voegde de set er maar liefst zes nieuwe toe. Horizon’s Edge in Death Knight is de enige die momenteel veel gespeeld wordt door de direct damage mogelijkheid, maar toekomstige sets kunnen deze locaties natuurlijk beter gaan ondersteunen. 

Nieuwe en creatieve decks

Alles samen zorgen de nieuwe kaarten voor voldoende nieuwe decks en zijn we bijgevolg heel tevreden over Perils in Paradise. Elementals zijn nu speelbaar in zowel Mage, Rogue als Shaman en daar zaten we al lang op te wachten. Virus Warrior is ook fijn om te spelen, maar tegelijkertijd best vervelend om tegen te spelen. Dat is deels de schuld van Zilliax, een kaart die momenteel in zowat elk deck past en op zichzelf de kracht heeft om een match volledig om te gooien. Een eerste ronde balance changes paste alvast een van de modules van de kaart aan.

gamingHearthstone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen