Black Friday

Zo bereid je je goed voor op Black Friday 2023: 7 tips

Black Friday aankooptips
© TechPulse
Op 17 november gaat Black Friday 2023 officieel van start. Om de beste deals niet te missen is het belangrijk om voorbereid te zijn. Wij geven je 7 belangrijke tips om niets te missen!

Black Friday vormt samen met Cyber Monday het grootste shopping event van het jaar. Elk jaar wordt het koopjesfestijn iets naar voren gesleept. Begin november verschenen dit jaar al de eerste aanbiedingen. De échte Black Friday-drukte barst vermoedelijk vrijdag 17 november los – een week de echte zwarte vrijdag. Wij focussen ons op elektronicadeals, maar Black Friday treft eigenlijk alle productcategorieën. Behalve je alledaagse boodschappen, helaas.

Maar hoe zorg je er nu voor dat je de beste deals te pakken krijgt? Wat heb je nodig en zitten er mogelijk al kerstcadeaus tussen? Het is belangrijk om jezelf een beetje voor te bereiden op Black Friday 2023 en zo geen deals missen.

Uitgelicht artikel Black Friday 2023 dealoverzicht Black Friday 2023: het TechPulse-overzicht

7 tips voor Black Friday

1. Wat heb ik nodig?

Een redelijk cruciale vraag die je jezelf moet stellen. Om de beste koopjes te doen moet je voorbereid zijn. Dat staat vast. Het is dus belangrijk om na te denken wat je allemaal nodig hebt om impulsaankopen te vermijden. Denk eens aan je laptop, telefoon of je smartwatch: kunnen die nog even mee, of is het tijd dat deze worden vervangen. Bedenk dan ook wat op dit moment prioriteit heeft, en beperk je daartoe als de Black Friday-deals eenmaal verschijnen. Je wil zeker niet meer spenderen dan je voor ogen had.

2. Maak een Black Friday lijstje

Om het voor jezelf gemakkelijk te houden is het aangeraden om een lijstje op te bouwen. Je kan er eventueel voor kiezen om je gewenste aankopen te verdelen in categorieën om een beter overzicht te behouden. We raden je aan om je lijstje op mobiel te zetten, zodat je ‘m altijd bij de hand hebt.

Bepaal in dit lijstje op zijn minst bij welke merken je zou willen kijken. Vermeldt bovendien binnen welke productcategorie je zoekt en dus een mogelijk model dat je zou willen kopen. Zo kan je tijdens de Black Friday-deals gericht zoeken en word je niet meegesleurd in alle deals. Noteer tot slot de maximale prijs waarvoor je het artikel zou willen kopen.

3. Amazon Prime

Amazon is sinds jaar en dag één van de partijen met de beste Black Friday-deals. Als Prime-lid krijg je in veel gevallen zelfs nog (iets) meer korting. Schrijf je daarom in op Amazon Prime. De eerste 30 dagen zijn gratis. Sluit het abonnement dus af in de Black Friday-periode. Zo voorkom je dat je alsnog moet betalen voor toegang tot de beste Prime-deals.

4. Budget

Black Friday 2023 is het ideale koopjesfestijn om impulsaankopen te doen. Aankopen waarvan je achteraf mogelijk spijt hebt. Niettemin omdat ze er wel eens voor zorgen dat je meer uitgeeft dan je gehoopt had of financieel kan verdragen. Voorkom zo’n financiële kater en bepaal een vast budget voor Black Friday – het liefst zelfs net iets onder je maximum, zodat je de limiet kan overschrijden als je een deal tegenkomt die je niet kan laten liggen.

5. Tijd is geld

En dat is letterlijk te nemen. De beste deals zijn beperkt beschikbaar in tijd en stock. Veel retailers en platformen zoals Amazon maken hier gebruik van. Bepaalde producten die heel populair zijn, worden beperkt in stock en tijd aangeboden. Nadien keren ze terug naar hun oude (advies)prijzen.

6. Deals zijn niet altijd goed

Het zal je ongetwijfeld niet zijn ontgaan dat niet iedere aanbieding ontzettend spectaculair is. Sommige winkelketens verhogen in de weken voorafgaand aan het koopjesfestijn hun prijzen en verlagen ze weer met Black Friday. Je bent dan wellicht enkele euro’s goedkoper uit, maar zeker niet de flinke bedragen die de retailers je voorspiegelen. Houd daarom voor de start van Black Friday de prijzen in de gaten, en mijd webwinkels die met prijzen goochelen.

7. Zoek in het buitenland

Black Friday is een internationaal koopjesfestijn. Zoek daarom niet alleen in België naar de beste deals. De beste deals vind je soms simpelweg bij buitenlandse Amazon-vestigingen of andere retailers. Let goed op de verzendkosten als je in het buitenland bestelt. Soms lopen die kosten zo hoog op dat de korting die je dacht te krijgen, als sneeuw voor de zon verdwijnt. Bekijk bovendien de garantievoorwaarden. Hoe werkt het bijvoorbeeld als je het product ter reparatie moet aanbieden?

Black Friday-deals bij TechPulse

TechPulse is er ook dit jaar voor de beste Black Friday-deals. Houd zeker en vast ons dealoverzicht in de gaten voor de deals die je écht niet wil missen. Staat de deal die je gewenst had er nog niet tussen? Keer dan later nog eens terug: de dealoverzichten worden regelmatig bijgewerkt tijdens de Black Friday-week.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business