Business

Gents samenwerkingsplatform voor gebouwbeheer en -onderhoud FixForm haalt 1,5 miljoen euro op

FixForm
© FixForm
Sinds de oprichting in 2021 loste de startup al meer dan 100.000 problemen in gebouwen op.

FixForm, het collaboratieplatform voor gebouwbeheer en -onderhoud, heeft 1,5 miljoen euro opgehaald bij een groep Belgische investeerders. Met deze financieringsronde willen de oprichters hun oplossing verder uitbouwen en nieuwe markten betreden.

Menselijke sensoren

Bij FixForm staat de samenwerking tussen mensen centraal. Alle personen in de gebouwen fungeren als het ware als sensoren. Met behulp van een locatiegebonden QR-code of een handige website kan iedereen problemen direct melden in minder dan 10 seconden, zonder een app te moeten downloaden of logingegevens te moeten ingeven. Verrijkt met AI komt de melding bij de juiste verantwoordelijke. Handmatig tickets creëren hoeft dus niet meer, wat de foutenmarge aanzienlijk verlaagt.

Wanneer een lamp in een rusthuis bijvoorbeeld kapotgaat, kan een familielid eenvoudig de QR-code in de kamer scannen en meteen een foto en korte beschrijving doorsturen. Dit komt meteen bij de juiste persoon terecht. Eens de lamp hersteld is, krijgt het familielid automatisch de feedback dat het probleem is opgelost. Zo creëert FixForm transparantie en mede-eigenaarschap.

Thomas Vanhumbeeck, CEO bij FixForm, legt uit: “Bijna de helft van de probleemmeldingen in gebouwen bereikt nooit de gebouwbeheerders. Vaak weten gebruikers simpelweg niet bij wie ze hun opmerkingen kunnen melden of raakt de melding gewoonweg verloren. Dat veroorzaakt onnodige frustraties langs beide kanten. Met FixForm is er een nauwere samenwerking tussen de de facility manager en de eindgebruiker. de facility managers krijgen een duidelijk overzicht van de gebreken, inclusief prioriteiten en planning, waardoor ze hun faciliteiten efficiënt kunnen beheren en onderhouden.”

100.000 opgeloste gebreken

Sinds de oprichting in 2021 heeft de Gentse startup al meer dan 100.000 gebreken opgelost. FixForm telt inmiddels 11 medewerkers en is actief in vijf landen, waaronder het VK, Ierland

en Tsjechië. De jonge onderneming werkt samen met onder andere rusthuisgroepen Armonea en Careion, investeringsmaatschappij Buysse & Partners, vastgoedmaatschappij Quares, ziekenhuis AZ Maria Middelares, stadiums van onder andere KAA Gent en Club Brugge, en steden en gemeenten.

Lijst van investeerders

FixForm heeft 1,5 miljoen euro opgehaald bij verschillende fondsen en ervaren Belgische ondernemers.

  • Fondsen: Pitchdrive, Imec.istart, Delaware Ventures, StarApps
  • Angels:
    • Huidige oprichters: Lorenz Bogaert (StarApps), Boris Bogaert (Pitchdrive), Wim Derkinderen (Pitchdrive), Koen Christiaens (Pitchdrive), Stefan Willems, Dieter Willems
    • Nieuwe investeerders: Ben Schrauwen (Oqton), Geoffroy De Cooman (Proxyclick), Kristof Dockers (Vybros Capital Partners)
  • Financiële instellingen: Belfius Regio Aalst

Jan Abeel, mede-oprichter van FixForm, besluit: “Met deze kapitaalronde willen we enerzijds onze internationalisering verder versnellen. We plannen actieve go-to-market campagnes in Nederland, het VK en de Nordics. Anderzijds blijven we in een snel tempo ons product verbeteren. We willen de data die we verzamelen nog beter benutten, bijvoorbeeld door ESG-, gezondheids- of conformiteitsscores van gebouwen te berekenen met AI. Zo kunnen we risico’s nog beter detecteren voor onze klanten en een echt totaalplatform worden voor het gebouwbeheer en -onderhoud wereldwijd.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

businesspartnerinfo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen