Nieuws

YouTube verraadt agressieve agent

In New York start de rechtszaak tussen een argeloze fietser en een jonge agent die hem tijdens een fietsevenement bewust tegen het asfalt heeft gewerkt. De agent beweert dat zijn charge werd uitgelokt, maar een veelbekeken filmpje op YouTube doet anders vermoeden.

Hoewel de populaire videodienst wereldwijd autoriteiten helpt met het oplossen van criminele feiten blijven de agenten zelf ook niet onschendbaar. Het bewuste filmpje werd gemaakt tijdens een protestactie op Times Square van de groene beweging Mass Critical, twee zomers geleden.

Bodycheck
De beelden tonen duidelijk hoe een agent van politiekorps NYPD een nietsvermoedende activist op de fiets tegen de grond werkt. De onfortuinlijke man werd vervolgens gearresteerd en beschuldigd van roekeloos rijgedrag, het negeren van een stopteken en poging tot aanrijding.

De 31-jarige Christopher Long diende op zijn beurt een klacht in tegen de nu 24-jarige agent wegens slaan, verwondingen toebrengen en het vervalsen van een proces-verbaal. De man riskeert een celstraf van vier jaar. Hij werkt al even niet meer bij de NYPD. Dat meldt de New York Times.

Onschuldig
De advocaat van Patrick Pogan, de voormalige agent, beweert dat zijn cliënt onschuldig is, ondanks de overweldigende bewijslast. De YouTubevideo en een tweede fragment, gefilmd uit een andere hoek, werden tijdens de openingsdag aan de rechter vertoond.

justitiemaatschappijnieuwsyoutube

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600