Google Weer-app verdwijnt plots van Pixel-telefoons

Google Weer
© Unsplash / Google
Google lijkt de snelkoppeling voor Google Weer recentelijk te hebben verwijderd van alle Pixel-telefoons. Waarom de snelkoppeling is verdwenen, is nog onduidelijk.

De snelkoppeling voor Google Weer was nog niet zo lang beschikbaar. Pas in december verscheen de knop op Pixel-telefoons. Sindsdien konden Pixel-gebruikers de Google Weer-snelkoppeling in de applade terugvinden. Die is nu echter verdwenen, dat meldt 9to5Google. De website bericht dat de snelkoppeling de afgelopen dagen van het startscherm is verdwenen en ook niet meer te vinden is in de applade.

Het Weer-icoontje op Pixel-telefoons verschilt overigens van de optie ‘Toevoegen aan startscherm’ in de Weer-app. Die snelkoppeling kan je namelijk op alle Android-telefoons activeren, dus ook op Pixel-telefoons. Het verschil zit ‘m in het Google-logo bij de knop op alle Android-telefoons: die ontbrak bij de snelkoppeling op Pixel-telefoons.

Geen losse Weer-app op komst?

Veel gebruikers zagen de komst van een losse snelkoppeling voor Weer als de eerste stap voor de komst van een losse Google Weer-app op Android. Nu maakt Weer namelijk nog deel uit van de reguliere Google-app, zoals dat ook geldt voor de Zoek-app en de Assistant op Android. Door de weerdienst een eigen app te geven, zou de ontwikkeling ervan mogelijk een stuk sneller gaan. Ook zou het ruimte bieden voor aanvullende functies, zoals extra widgets voor het startscherm.

Nu het pictogram weer is verdwenen, lijkt de hoop op een losse app ongegrond. Tegelijkertijd is er het laatste jaar veel werk verzet om de Weer-functie in meer apps te integreren. Zo biedt ook Maps op Android tegenwoordig weersinformatie. Zelfs de Klok-app kan je nu vertellen hoe koud het is als je morgenochtend uit bed stapt.

Nieuwe Google Weer-app beschikbaar

Eind vorig jaar introduceerde Google nog een nieuwe Weer-app voor Pixel-telefoons. Sinds kort is de app ook beschikbaar op andere Android-telefoons vanaf Android 11. Met die upgrade krijg je onder meer toegang tot het Material You-ontwerp en weersvoorspellingen voor de komende twaalf uur.

© TechPulse

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business