Nieuws

Magix Website Maker 4

De meeste online blogs zien er tegenwoordig erg professioneel uit. Dat is te danken aan de nieuwe, eenvoudigere manieren om sites te bouwen en de eenvoudig instelbare templates. Daardoor kunnen adepten het schrijven van code overslaan en snel aan de slag gaan met het ontwerpen van hun eigen domein.

Magix geeft je met Website Maker 4 de gelegenheid om je eigen website net zo gelikt te maken, want je kunt er zonder dralen een dynamische Flash-website mee bouwen. Een van de voordelen daarbij is dat de software voor het grootste gedeelte online zetelt. Je installeert een kleine desktopapplicatie voor de back-end en registreert je vervolgens online.

Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je bij wijze van spreken beginnen met bouwen.

Beginnende gebruikers
Dit programma is gericht op beginnende gebruikers en die worden dan ook op alle mogelijke manieren bijgestaan. Magix biedt je via het splashscreen al meteen inspiratie door een link te bieden naar eerder gebouwde pagina’s van andere gebruikers en een lijst met veelgestelde vragen.

Na het openen van de applicatie toont Website Maker 4 je drie startopties, met de Assistent die je bij de hand neemt, en ‘Lege website’, waarbij je alles in eigen hand houdt. Ten slotte is er Sjabloon, waarmee je een volledig geprepareerde template kunt kiezen, zodat je snel aan de slag kunt met het uploaden van media.

Werken met templates
Website Maker 4 beschikt over een reusachtig aantal gevarieerde templates, waar je met eenvoudig klikken en slepen tekst en beeld in kunt wijzigen. Het is niet moeilijk om de volgorde te wijzigen of nieuwe pagina’s toe te voegen, en de interface ziet er net zo verzorgd uit als de templates waar je in werkt. We treffen af en toe wat Duitse zinsneden aan in de mallen, maar zien dit als niet meer dan een slordigheid.

Elke knop op de werkbalk spreekt meteen voor zich en alle elementen zijn duidelijk weergegeven in een getabde werkbalk onder het werkvenster. We zijn ook erg te spreken over de overzichtelijke zijbalk waar je, net als in Photoshop, elementlagen kunt in- en uitschakelen voor een beter overzicht.

Toch blijkt al snel dat de voorgekookte pagina’s flexibiliteit missen; je kunt het vooraf bepaalde aantal fotolijstjes of videospelers op een pagina niet wijzigen en moet dus vanaf nul beginnen als je dit toch wilt aanpassen.

We zijn toch wat verrast dat de uitstekende begeleiding achterblijft als je kiest voor de menuoptie ‘Lege website’. Je moet nu wel helemaal zelf alles uitzoeken, en dat kan soms leiden tot omslachtige experimenten. Iets meer hulp van de kant van Magix hadden we hier toch op prijs gesteld.

Bij het publiceren van onze site ondervinden we geen enkel probleem. Je krijgt van Magix een tegoedbon om de kersverse site naar een persoonlijk NL-domein te verhuizen en de online weergave is uitstekend. Het is lovenswaardig dat Magix een betaalbaar product weet te maken dat zo toegankelijk is en tegelijkertijd eenvoudig in staat is om multimediacontent toe te voegen aan een thuispagina.

Magix Website Maker 4
Prijs: 39,99 euro (mei 2010)

PRO: grote hoeveelheid gevarieerde templates; duidelijk en overzichtelijk; eenvoudig elementen in- en uitschakelen; snel en probleemloos publiceren.
CONTRA: weinig hulp bij opbouwen van sites vanaf nul; weinig flexibiliteit in templates.

htmlmagixmakerreviewswebsite

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Producten bekijken