Nieuws

Intel moet tabletchip aanpassen

Intel krijgt nog tot 2013 om een aansluiting toe te voegen aan zijn tabletgerichte Oak Trailchip. Fabrikanten willen de chip ook gebruiken voor netbooks.

Dit heeft de Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission gisteren beslist.

“De overeenkomst van augustus is nu definitief, al hebben we een kleinigheid aangepast”, zegt Intelwoordvoerder Chuck Mulloy. “Die aanpassing heeft te maken met de Oak Trailchip, die Intel ontwerpt voor tablets. Sommige fabrikanten hebben netbookachtige apparaten ontworpen, en volgens de overeenkomst wordt het apparaat dan een computer.”

PCI Express
Het gevolg is dat Intel voor 2013 een PCI Express-interface moet aanbrengen op zijn nieuwe chip. “We doen ons uiterste best om binnen enkele jaren een opvolger van de chip op de markt te brengen die voldoet aan de regels die de FTC oplegt”, aldus Mulloy.

De schikking die Intel in augustus met de FTC trof, houdt onder andere in dat het bedrijf zijn chips voor de komende zes jaar van de interface moet voorzien, “op een manier die de prestaties van grafische chips niet beïnvloedt”.

De FTC zei toen dat de schikking hopelijk de baan vrijmaakt voor Nvidia en andere bedrijven, om zo “aanvullende en zelfs concurrerende producten op de markt te brengen.”

chipintelnetbooknieuwsoaktrailpciexpresstablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen