Nieuws

Weer gegevensdiefstal bij Sony

Naast alle accounts voor het PlayStation Network hebben hackers 25 miljoen accounts op de MMORPG-dienst Sony Online Entertainment buit gemaakt.

De tegenslagen stapelen zich op voor de Japanse spellenboer Sony. Nadat vorige week een enorme gegevensdiefstal onder gebruikers van het PlayStation Network aan het licht kwam, blijken nu ook de spelers van online rollenspellen waaronder EverQuest, Star Wars Galaxies en DC Universe Online bestolen.

24,6 miljoen gebruikers getroffen
Op de website van Sony Online Entertainment geven de Japanners toe dat hackers zich tussen 16 en 17 april toegang tot zo’n 24,6 miljoen gebruikersaccounts forceerden. Daarbij werden de gegevens van ongeveer 12.700 niet-Amerikaanse kredietkaarten ontvreemd. Volgens Sony zijn die wel afkomstig van een gedateerde database uit 2007.

Ook gingen de bankgegevens van 10.700 spelers uit Oostenrijk, Duitsland, Nederland en Spanje verloren. De aard van de gelekte accountgegevens is dezelfde als bij PSN: onder meer namen, adressen, geboortedata en telefoonnummers werden gestolen.

Ontdekt door Sony
De nieuwe diefstal wordt door Sony zelf bekendgemaakt. De Japanners kwam deze op het spoor tijdens het onderzoek naar de inbraak bij PSN. “Hoewel SOE en PSN twee verschillende systemen zijn, zitten ze allebei onder de paraplu van Sony en hebben ze daarom deels dezelfde architectuur”, verduidelijken de Japanners aan Joystiq.com. De diefstal bij SOE zou dan ook op hetzelfde moment hebben plaatsgevonden.

Gedupeerde SOE-gebruikers doen er goed aan een voorbeeld te nemen aan hun PSN-lotgenoten en hun wachtwoorden te veranderen en kredietkaartuittreksels na te kijken. Als extra maatregel om je te beschermen tegen diefstal van virtuele goederen in je favoriete spelwereld kun je het best screenshots nemen van je inventory. Indien iemand met je personage aan de haal gaat, kan je zo tenminste bewijzen wat er gestolen werd.

beveiligingdc universe onlineeverquestgaminghome-entertainmentnieuwsplaystationplaystation networksoesonysony online entertainmentstar wars galaxies

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen