1,2 miljoen gegevens gestolen bij Sega-hack
Spelontwikkelaar Sega bevestigt dat zijn Europese database werd gehackt. Hierdoor zijn gegevens van meer dan 1,2 miljoen geregistreerde gebruikers gestolen.
In totaal gaat het om 1.290.755 gebruikers, hoofdzakelijk uit Europa en Noord-Amerika. Concreet gaat het om e-mailadressen, geboortedata en geëncrypteerde wachtwoorden. Volgens The Register zijn er evenwel geen kredietkaart- of andere betalingsgegevens gestolen omdat betalingen via externe systemen verlopen.
Het Sega Pass-systeem is sinds 16 juni offline. Bezoekers wordt gemeld dat het momenteel niet mogelijk is om in te schrijven of in te loggen. Een datum waarop de site weer online komt wordt niet opgegeven; Sega houdt het op "zeer binnenkort".
Alle gebruikers zijn sinds vrijdag gewaarschuwd per e-mail. Daarin geeft Sega de raad mee maatregelen te nemen als gebruikers hun aanmeldingsgegevens ook gebruiken op andere sites. Enkele weken terug werd nog vastgesteld dat de gelekte wachtwoorden bij Sony in sommige gevallen ook probleemloos toegang verschaften tot de mailbox van het slachtoffer.
LulzSec ontkent
De aanval op Sega is nog niet opgeëist. Hackersgroep LulzSec ontkent intussen elke betrokkenheid. Meer nog, via haar Twitteraccount verklaarde de organisatie [vertaling]: “@Sega – contacteer ons. We willen jullie helpen om de hackers te verslaan die jullie hebben aangevallen. We houden van de Dreamcast, deze mensen gaan eraan.”
LulzSec is vooral bekend van het hacken van verschillende Sony Music- en Sony Pictures-websites. Over de betrokkenheid bij de hack van het PlayStation Network is momenteel geen zekerheid. De groep hackte ook Nintendo, maar verklaarde daarover dat men bewust geen grote schade heeft aangericht omdat men fan is van het bedrijf.