Brief over aanrandingszaak HP-baas openbaar
Voormalig HP-topman Mark Hurd maakte seksuele avances zoals kussen en ongepaste aanrakingen. Dat blijkt uit een brief van de vrouw die Hurd beschuldigt van ongewenste intimiteiten.
De sappige details van Hurds aanrandingszaak staan in een lange brief die is geschreven door de advocaat van vermeend slachtoffer Jodie Fisher.
Fisher was verkoopster en gelegenheidsactrice bij Hewlett-Packard. Ze beschuldigt de HP-baas van pogingen om een affaire te beginnen, in een periode van twee jaar.
Verzoek van investeerders
De brief is opgedoken nadat Hurd een juridisch dispuut verloor om de brief geheim te houden. De vraag om de brief openbaar te maken kwam van investeerders. Zij vinden dat HP niet in hun belang handelt in de afwikkeling van deze zaak.
Hurds advocaat reageert al op de inhoud met een persmededeling: “We hebben het hof gevraagd om de brief vertrouwelijk te houden, omdat deze vol staat met onjuistheden, zoals mevrouw Fisher ook toegeeft. De waarheid is dat er nooit ongewenste intimiteiten waren, zoals onderzoek van HP heeft bevestigd. Er zijn ook nooit seksuele betrekkingen geweest, en dat heeft mevrouw Fisher zo bevestigd.”
Wat verklapt de brief?
Wat staat er nu in de brief die Hurd zo graag onder de mat wou vegen? Het is een verhaal over onder meer een missie in China. Volgens de brief zou de topman van HP Jodie Fisher uitgenodigd hebben op zijn hotelkamer, om wat documenten door te nemen ter voorbereiding van een ontmoeting met de Chinese vicepremier, mevrouw Wu Yi.
In de hotelkamer zou Hurd tweemaal tegen de borst van Fisher gestreken hebben, en het grappend afgedaan hebben als een ongelukje. Volgens de beschuldigingen probeerde hij haar ook te overtuigen om de nacht in de kamer door te brengen.
De brief staat vol beschuldigingen aan het adres van Hurd. In weinig verhullende woorden wordt uit de doeken gedaan op welke manieren Hurd zijn ondergeschikte tussen de lakens probeerde te krijgen. En zo is meteen ook duidelijk waarom hij deze brief uit de openbaarheid wilde houden.
De hele zaak is onderzocht door HP. De computerbouwer concludeert dat Hurd de regels van het bedrijf over intimiteiten niet heeft overtreden. Maar hij heeft wel inschattingsfouten gemaakt. Hij heeft Fisher immers een ongekende som betaald om de zaak blauwblauw te laten.