Nieuws

Gouden parachutes van 1 miljoen bij Belgacom

Tussen september 2010 en september 2011 verlieten drie leden het directiecomité van Belgacom, na problemen met topman Didier Bellens en rechterhand Concetta Fagard. Hun vertrek zadelde het telecombedrijf wel op met een factuur van bijna 3 miljoen euro. Dat schrijft De Morgen vandaag.

Didier Bellens ligt opnieuw onder vuur. Eerder deze week bleek dat de topman had gelogen in de Commissie Overheidsbedrijven rond het "haastige ontslag" van Concetta Fagard.

Dinsdag wordt de algemeen directeur van Belgacom opnieuw geïnterpelleerd in de Commissie Overheidsbedrijven. Ondertussen blijken ook binnen de PS, die Bellens altijd een hand boven het hoofd heeft gehouden, de meningen over de positie van Bellens verdeeld. Uit de reactie van minister Magnette (PS) blijkt duidelijk dat de wil om Bellens nog in het zadel te houden bij Belgacom aan het afbrokkelen is.

Lijken uit de kast
Uit een presentatie gisteren voor het topmanagement van de telecomoperator in het Brusselse congrescentrum Square, waarin Bellens de toekomstvisie voor het bedrijf uit de doeken moest doen, bleek dat de soap rond de topman allesbehalve voorbij is.

Er blijven lijken uit de kast donderen. Uit de presentatie blijkt immers dat Belgacom, dat voor 53,3 procent toebehoort aan de overheid, zéér diep in de buidel mag tasten om het vertrek van drie kaderleden te vergoeden.

Tussen september 2010 en september 2011 zochten Michel De Coster, Grégoire Dallemagne en Astrid De Lathauwer andere oorden op na rechtstreekse of onrechtstreekse wrijvingen met de entourage van Didier Bellens.

Business-verantwoordelijke Michel De Coster mocht beschikken met een premie van 984.886 euro. Ook Dallemagne zou op een parachute van 1 miljoen euro kunnen rekenen, net als voormalig HR Executive Astrid De Lathauwer.

Ook Bellens heeft bij vertrek recht op hallucinante gouden parachute
De vertrekdeal met De Lathauwer is nog niet afgerond, omdat het te veel zou kosten om twee premies in één keer te betalen. "Alles over de vertrekpremie en de salarissen is transparant", aldus woordvoerder Haroun Fenaux. "Het staat allemaal zwart op wit in het jaarverslag dat elk jaar verschijnt voor de algemene vergadering."

Bellens zelf mocht in 2010 een jaarsalaris van 2,56 miljoen op zijn rekening ontdekken. Aanhoudende schandaalperikelen doen de steun voor zijn plaats als CEO steeds verder smelten.

Aan het ontslag van Bellens is eveneens een gouden parachute verbonden ter waarde van een jaarsalaris. Als Bellens wegmoet na een serieuze fout, dan verliest hij echter zijn aandelenopties. "Een enorm verschil", zegt een bron binnen het telecombedrijf.

belgacombusinessconcetta fagarddidier bellensfinancieelhuman resourcesnieuwstelecom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Het is Black Friday bij bol.com!

Het is Black Friday bij bol.com!

Deals scoren